Morgonsol

JAG ser inte ut som en morgonsol, men det finns en utanför. God sömn trots att det blev sent iallafall, och har precis ätit frukost - två mackor med ost och sallad och så ett ägg och en kopp av mitt favoritte, mmm gott!



Finns att köpa hos www.cerrys.se


Just Nu

Hemma
Tråkiga väggar. Nej men det kryper i mig stundvis och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Tack och lov så tillåter ryggen åtminstone promenader för jag har ju lagt gymmet på hyllan ett tag på obestämd tid. Behöver komma hemifrån och då helst röra lite på mig. Jag mår allra bäst så! Våra planer är väl just nu ganska sega men vi måste fixa med golvet snart för övrigt.

Familj
Lite roligare att skriva om. Liam är ju hos sin pappa, vad mer kan jag säga? Alexander sover underbart gott efter kvällens 70-års kalas hos Rosa (som enligt Liam är Rickards farmor, fast hon egentligen är hans syster - ujujuj så lycklig hon blev efter att fått höra det, hahahaha) och Fegge sover lika sött. Även fast det är sent nu och jag börjar bli trött på riktigt så saknar jag ALLA barnen minst lika mycket som alltid så fort jag inte ser eller hör dom... och en kram eller puss för mycket skulle sitta fint...

Syrran är INTE döende där hemma och mamma har landat, INTE kraschlandat, utan bara landat...

Hälsa
På bättringsvägen? Trodde jag skulle vara helt frisk vid det här laget men det har segat ur. Kureringen alltså. Var dunderdålig i förra veckan och strax innan helgen var över så kändes det bättre, men sen har det stannat. Näsan rinner hux-flux och min kropp gör ont. Funderar på att införskaffa en lyftkran till Sander eller nåt för den ungen krossar mig innan han hinner bli 1 år!

Jobb
Ja, tack?

Vänner
Vart finns dom när man behöver? Jag anser mig världsbäst på att kompishetsa/stressa - tack tack, men när man verkligen behöver det där samtalet... jo, men ni vet när någon frågar; kamila, hur mår du idag? så önskar jag att dom kom oftare - eller typ nångång? Ja jag pratar med mina vänner och alla dvs. dom som hör av sig vet hur läget är och så. Men det jag vill komma fram till är att många vet, men kanske inte alla gånger för att DOM VILL veta utan för att jag babblar på bara... usch, känner mig påfrestande bara!

Vad hände med tiden?

"DU MIN VÄN I LIVET"
jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst

Säger bara; köp Winnerbäcks nya skiva "Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen" - GULD VÄRT!
Älskar dig och dina texter Lasse!

 


Irriterande

1. Gamla tanter som är ute och går med rullatorn - och springer med den! Men herregud!? Varför har man en rullator? Nejdå, det är bättre att go bananas med den och halvt slå ihjäl andra människor som går framför!



2. Sockervadd som just nu säljs för halva priset i godisbutikerna... PÅ BURK! Alltså, varför?



3. Dom skönaste skorna som finns ger dig skoskav om du går i dem i mer än 35 minuter. Jag älskar mina "Etnies" by First Aid men jag kan bara inte använda dom om jag råkar vara ute och gå lite extra länge!




Tjugofyra miljoner

Så var svaret när min Fredrik skickade ett sms till 118 118.. eller 118 100.. eller vilket nummer det nu är..
Fråga:- Hur många meter viltstängsel finns det i Sverige? Svaret var med utförligt än vad jag kan komma ihåg i skallen, men jag minns att det började med; det finns ca 24 miljoner meter viltstängsel i Sverige...

Hoppas mamma och Tommie har fått en bra start i Thai-landet. Om jag inte minns helt fel så landade planet omkring sju imorse? Har gjort en kulig beställning av dom och bett dom shoppa lite till mig, hihihih, men vad det är får ni allt veta senare - om dom hittar det jag vill ha!


Back On The Right Track

Nu är jag tillbaka på min plats här igen för veckan som gästbloggare på familjebloggarna.se, är nu över. Ganska skönt faktiskt för jag saknade upplägget som finns på blogg.se. Det är ju helt annorlunda i Wordpress, som jag kallar det, så jag tycker det är skoj att allt är som det ska igen :)
Jag och Alexander har tagit en promenadtur (Alexander liggandes i vagnen) ner till ICA i Tannefors. Två timmar tog det, men det var skönt och jag blev helt slut när jag kom hem. Vi köpte banangröt, NAN 1, och en burk "morot & potatis" som kan ges för smakprov, hihih! Spännande, spännande att se vad han tycker om den smaken!

Det tog som sagt ett par timmar, och jag matade lillskiten som somnade gott i sin säng så småningom. Då fick jag fnatt (trodde ju att jag var helt utmattad?) och röjde ut allt ifrån badrummet! Allt på golvet och alla kläder/handdukar och så tömde jag skåpet och hyllan och storstädade! Sorterade om allt och kastade det jag inte hade nytta av. Det blev en ICA-påse full...

Efter det har jag styrt och plockat med diskmaskin, och köket överhuvudtaget. Just nu - när jag skriver, äter jag ett äpple och dricker "vild körsbärste" och bara har det göttgött.

Ont i ryggen...

ps. mamma är på väg till Thailand i denna stund - ta hand om er på andra sidan ds.


UPPEHÅLL

Nu gör jag ett uppehåll... ja iallafall från DENNA blogg, då jag kommer att gästblogga hos www.familjebloggarna.se och ni kan mellan 21-27 september följa mig där!

Kommer tillbaka hit den 28e - pussilago

Nej det gjorde jag inte

... alltså bildbloggade igår kväll. Det blev så mycket annat under tiden att jag bara hann fota Liam lite grann när vi promenerade vid småbåtshamnen och förresten måste jag ge kritik till Lionga Ting som var VÄRDELÖS!
Jättedyra låtsassvärd och sköldar för barn, endel som gick omkring och agerade vikingariddare (eller vad dom skulle föreställa) satt i gräset med sina polare med cig konstant, käkade mat eller hängde med sina vänner som såg allmänt bakfulla ut. Inget jippo där inte!
Några andra låtsades fäktas med sina svärd i ett hörn och andra försökte ragga frivilliga att skänka pengar. Som pricken över i:et - vart fanns allt roligt? Inga föreställningar eller guider som jag kunde se. Dom flesta typ sov i sina tält som skulle föreställa vikingahem, och så gick vi omkring där och bara såg dumma ut för det var väl lika stort som mitt vardagsrum!
Förstå att inga bilder kom till...

Idag ska jag se om jag hittar en mysdress på Stadium, kram

Lionga Ting...

... är det i Nykvarnsparken idag, Stångebro. Ska ta med ungarna dit efter lunch nån gång, alltså omkring 14:00. Bildbloggar en stund senare då! See ya!


Systra-mi & Lillskiten




fluff fluff & puff




blondes on the rocks


lou, systra-mi & thilda


Tittut!

Det har varit en omtumlande dag och jag kan verkligen känna hur jag varit spänd i ett dygn nu för jag är supertrött. Det blir så när man får uppleva lättnad =)
Ryggen bråkar med mig igen, men jag har god anledning att sitta och dumglo i soffan för Fegge är sjuk och ligger och slappar i soffan också, och Sander sover gott för natten. Disken är diskad och alla måsten är avklarade - förutom tvätten, den får tas imorgon.
Nästa helg är det dags! Då kommer min Karin och Joakim hit, jag och Anki ska stöka ner hennes kök med maffiga smörgåstårtor och så ska det sista förberedas innan söndag och barnvälsignelsen, (eller namngivelse som endel kallar det - känn dig träffad Ania, heheh)



Någon nisse som ska flyga i Berga??


Skrivtorka?

Jag antar att jag bara allmänt tröttnat på att skriva för en liten stund, och det är ju iofs inget fel med det - inga bortförklaringar eller ångest, bara ren skrivartorka och har inte alls haft intresse av att sitta vid datorn förutom när jag kollar mejl. Det är det enda.
Det som har hänt i veckan är bland annat att jag äntligen varit hos frisörsalongen och tagit itu med första delen av två, eller tre, gånger som jag behöver gå dit nu. Så det är inte riktigt klart än och jag ser fullständigt förjävlig ut i huvet - men det kommer att bli så himla bra när jag väl har nått mitt mål och det blir rätt och riktigt.
Fick också några coola tips på hur man fixar afrofrisyren själv hemma med lite folie och plattång helt enkelt, hahahah det får bli till halloween eller nåt då jag troligtvis kommer att skrämma vettet ur ungarna annars!

Glömmer aldrig när jag lockade håret riktigt hårt så det blev nån form av afro-stuk, och Liam var otröstlig i 45 minuter eller nåt... Han var väl 4 månader gammal och var den första som fick syn på mig och mitt hår när jag klev ut från badrummet efter att ha tagit ur papiljotterna (jo tack, dom funkar än) och det gör jag aldrig om!

Imorgon blir det arbetsintervju men jag får tala om det för honom att jag INTE tänker jobba om han inte kan garantera mig en heltidstjänst och så är det! Jag är så himla trött och less på "extraanställd" "nja... kanske att det kan bli 20 timmars..." eller "tyvärr är det deltid eller nån gång ibland" GRRRAAARR!

Ska det vara så svårt att få en heltidstjänst? En enda sketen heltidsanställning?

Bilder måste jag också bli bättre på. Inga bilder har dykt upp sen min kamera fått dåliga batterier och för tillfället lagt av, men ikväll drar jag fram den och laddar upp den ordentligt så jag kan fota lite igen vid speciella tillfällen. Nu ska jag nörda lite, spela spel och kolla på Seinfeld. Min humor.


Saturday, booring saturday

Idag vaknade jag 10:30 och Alexander vaknade då för andra gången. Första gången var nångång imorse omkring 6-7 och då var Fegge uppe och matade. Sen somnade vi om allihopa...
Nu sitter vi här i soffan, jag och Sander och kollar på 'Tinas Cookalong' som inte alls är lika kul som 'Gordon Ramsey's Cookalong' men ändå så är det bättre just nu än tex. Wipeout som går på femman.

Har fått en ny adapter till boxen, efter fyra veckors väntetid på att bredbandsbolagets lager skulle få in nya såna plus att jag var näst först med att få hem en adapter enligt kötiden. Det gick ju fort...
Har precis pratat med Liam i telefon, och han berättade om sitt nya Turtlesspel och att han skulle sova hos sin farmor... han såg fram emot det, det kunde man höra :)

Nu ska jag rota i skafferiet efter något riktigt gott och bra att äta... jag ger mig själv fem minuter sen ger jag upp om jag inte kommer på något! Ha en skön lördagseftermiddag!

 


Jobb jobb jobb

Jo det är nog ett heltidsarbete att söka jobb... jag gör nog inget annat på morgnarna! Någon som har ett jobb till mig? Någon - vemsomhelst?

Nejdå, desperat? JAG??

Idag blir det lunch hos syster, sen får vi se hur det blir ikväll. Kanske, kanske inte?

Vaccinering

Klockan 11 ska Alexander vaccineras, den första av ett par stycken. Han har också fått sin första tand redan! Inte undra på att han tuggat på allt som kommit i hans närhet - filtar, snuttelakanet, HÄNDERNA...

Och syrran har fått en Posh-Beckham-frisyr...

Igår var jag uttråkad, innan efterlyst, så jag satte mig ner med papper och penna och började skissa på underkläder. Jag gör så ibland när jag får nån idé, och så gillar jag att skissa och måla. Min idé som plötsligt poppade upp i skallen igår var paljetter! Det är så fint! Så jag ritade upp tre hipsters med paljettdetaljer på. Jättefint!

Nu ska jag fixa och grejja innan vi måste iväg, ha det fint allihopa!


Gästbloggar from 21 september!!!

Ville bara säga till alla som läser innan jag går och lägger mig i sängen och avlider av ryggsmärta att jag kommer att gästblogga för familjebloggarna.se från och med måndagen den 21e september, så ni som vill följa mig kan göra det även där!
Sara har ÄNTLIGEN ringt och nu blir det salongen för mig på tisdagen - fortfarande hemligt

Godnatt!


Upptagna?

Hur kommer det sig att alla är så upptagna hela tiden? Jag tror jag har ringt hur många gånger som helst, två gånger i veckan till dessa fyra personer och jag ringer tydligen jämt olägligt.
En av dessa ska fixa min klänning, en annan mitt hår och de andra två - antingen inget svar, ringer inte upp eller så är hon upptagen och ska ringa senare...
Jag blir lite frustrerad för även om jag råkar vara arbetslös och "går hemma" så har jag massor att tänka på och göra om dagarna och även jag kan säga ibland "gud, så skönt, idag har jag verkligen INGENTING att tänka på eller göra". Så jag har också mitt liv och måsten med barnen och allt runtomkring som ska ordnas och vara klart i tid! Så om man ser ett eller två missade samtal i telefonen, ringer man inte tillbaka när man får tid över? Man kan inte säga att man inte haft tid när det går 2-7 dagar innan man hörs av igen? Hur svårt är det att ringa upp lite snabbt och checka av vad man vill eller orkar man inte?

Jag blir ledsen och vill till slut inte ringa mera, även om det behövs. Så ska jag sluta med det?

Jag orkar iallafall inte vara på folk och verka tjatig för till slut måste jag be om ursäkt för att ha ringt åtta gånger och DOM är upptagna. Nej, tack det besparar jag mig!


Möte med prällen

Igår satt jag vid datorn mestadels när inte Alexander var vaken och gjorde allt annat förutom bloggade. Orkade inte riktigt med det. På kvällen var vi i Linghemskyrkan och gjorde klart inför programmet till barnvälsignelsen. Det tog 45 minuter men lillkillen bara bubblade hela tiden :)

Idag ska vi nog till Fegges jobb så jag kan prova lite nya bilar som finns idag heheheh. Syrran kanske vill följa med och åka lite med mig? En bil som jag skulle vilja köra, får man tydligen inte prova då den står i hallen... Sen är det visst ca 15.000 kronor i självrisk så jag blev inte så sugen efter att fått veta det! Inte för att jag INTE kan köra bil...

Det som händer i veckan är att jag ska få håret fixat av Sara - det jag ska göra är liiite hemligt just nu och så jobbar Emelie dagtid på bowlingen hela veckan så hon tyckte att jag skulle komma ner dit och ta en kaffe nån dag.

På tal om kaffe ska jag ta mig en kopp till...


Nu är det bra!

Har så ont i magen! Ont, ont, ont och ingen Ipren hjälper. Grrr...

Överdos av kaffe?

Jag kan nog ha råkat ut för det, för jag blev plötsligt illamående och övertrött! Jag hade kunnat svimma av helt och hållet i bussen om jag så hade blundat till lite snabbt. Kaffe borde ju göra en annan pigg. Men jag blev precis tvärtom och därför tror jag att jag druckit för mycket kaffe helt enkelt. Det börjar avta nu, och därför sitter jag här nu och skriver av mig lite för jag bara orkade inte tidigare! Jag blev ny ägare till ett Linköpings-piano och ska nu försöka ta mig tid till att läsa lite om noter och så. Annars tar jag det med Anki för hon kan sånt... lite iallafall =)

Liam har däremot överdoserat socker idag och kollar nu på Kung Fu Panda som han aldrig gör annars hahah och somnar väl snart där inne... Fegge är ute och går en sväng med Alexander i vagnen så jag ska ta tag i mina ben, rulla ihop mig allt jag kan till en boll och spela medvetslös i soffan. En stund iallafall. Man kan ju åtminstone försöka?


Sega Maränger

Ja, ni ser ju vad klockan är nu när jag gör detta inlägg i bloggen kära läsare. Fick världens bästa idé tror jag, som man bara kan få såhär dags. Blev alldeles nyss klart i ugnen - mina sega maränger! Receptet följer nedan.

Sätt på varmluftsugnen på 130 grader. Om du gräddar i en vanlig ugn så kan du bara öka på med 20-25 grader. Blanda 7 äggvitor tillsammans med 5.25 dl strösocker i en rostfri bunke. Värm upp marängsmeten genom att hålla bunken i ett vattenbad och vispa hela tiden! Det ska bli 60-65 grader varmt och det kan du kontrollera genom att använda en vanlig stektermometer. Sen ska du ta elvispen, fast det är enklast med en assistent, och vispa hela tiden tills det har svalnat. Stanna inte vispen under tiden för då är risken stor att marängsmeten sjunker! När det har svalnat och blivit riktigt tjockt, ska du smälta 100 g mörk blockchoklad och hälla i - blanda bara jättelite. Det räcker nästan med 2-3 rejäla vändningar i marängsmeten. Sedan ska du med hjälp av två skedar klicka ut ca 9 st stora maränger på en plåt som är täckt av bakplåtspapper. Nu är det bara att grädda dom i 45-55 minuter! Marängerna ska vara lite sega i mitten. LYCKA TILL!


Torsdagsmys

         

Var en sväng med Ania och Jakob igår, hemma hos henne i Berga. Såhär trevligt såg det ut ;)


Morgonrutiner

Jag har fått in lustiga morgonrutiner. Förr vaknade jag, åt frukost och sen slappade jag för det mesta första timmen eller två. Bortsett från att jag smågrejjade hemma. Nu ser det ut såhär;

¤ Sätter på kaffet, under tiden sminkar jag mig i speedwayfart

¤ Häller upp kaffe och dricker det tillsammans med datorn.

¤ Häller upp en ny kopp kaffe och zappar i TVn.

¤ HÄR kommer frukosten in, efter två timmar.

Snacka om dåliga vanor att få i sig mängder med kaffe INNAN frukosten i magen. Inte alls bra! Fast å andra sidan är jag ju inte så himla hungrig nu för tiden när jag vaknar. Förr var jag jättehungrig och kunde inte alls fungera om jag inte åt något först. Konstigt det där...

Det blir en tur till Cupolen eventuellt. Anki håller i Äldredagen där hela dan idag, så vi ska nog förbi där och hälsa. Hon är bara så himla duktig! Hon måste ju ha jobbat jättehårt, tröttnat ett tag också kanske? Men tagit igen krafterna och fortsatt planeringarna. Det är verkligen jättestort att arrangera ett så stort evenemang med så mycket människor och saker som ska vara i rätt tid på rätt plats... puh! Jag är tveksam till om jag hade velat byta plats med henne. Men lycka till önskar jag, och vi ses!

 

;P


Storstädning

Jag och Sander myste och somnade i soffan. Jo han sov iallafall och jag slumrade lite till och från, sen la jag ner honom i hans nybäddade säng. Det börjar bli riktigt fint här hemma. Soffan och allas sängkläder här hemma är tvättade, och Bambinon. Älsklingen har dammat och dragit igång diskmaskinen. Jag är så bortskämd idag för jag har knappt gjort nånting, bara lagat maten och plockat här hemma. Sen har jag iofs rensat bland Sanders kläder och hängt upp hans "stora" tjocktröjor i min garderob.
Ryggen har blivit mycket bättre men fortfarande inte helt bra. Det gör mer ont ibland, som nu, när jag grejjat ganska mycket här hemma - men när jag vilar så känns det mycket bättre.

Måste åka iväg och köpa oss ett nytt moppset, och fylla på läskbacken. Får se om vi orkar det idag eller om vi tar det en annan dag. Kanske imorn?

Nu blev jag sugen på att baka...


Frosta Av Frysen?

Ska slänga mig i bilen försiktigt och åka till sissi för att slänga in frysvaror. Har ingenstans att förvara dom när vi ska frosta av. Det är ju nära också... Då får man det gjort idag, och badrummet håller på och städas, maskinerna är på gång i tvättstugan och så blir det dammsugning och damma av hela lägenheten!

Min man är världens bästa! Det är som mamma sa; om han bara hade kunnat amma också (hon tyckte han skulle öva...) så hade han varit helt komplett! Hahah, fast nu kan han ju inte amma tack och lov och är enligt mig, utexaminerad The-Worlds-Greatest-Dad-And Husband! Ja, han blir ju min man på riktigt i vår 2010!



Snart är det julafton mina vänner! hahahahaha


Berga



Härligt som bara den var det igår! Fint väder, varmt som om det vore mitten på maj... Hanna bjöd på lunch (korvstroganoff, ris och sallad) och så hade hon fixat kaffe och till och med kladdkaka! TILL MIG - hon är ju helt fantastisk. Bäst efter mig alltså...


Favoriter

Gina Tricot


Labyrinth & Piano

Igår när jag hade tryckt i mig smärtstillande, så utmanade jag tablettens förmågor genom att sitta med min iPhone och spela "Labyrinth";



Det är över tusen nivåer i detta spel och jag har småspelat i rent tidsfördriv i ett par veckor nu och har kommit lite mer än hälften av banorna. Kanske 550-650 banor klara? Jobbar hårt på den och tränar!
Igår ringde Tommie och ville skicka ett piano till tippen. NEJ, NEJ, NEJ sa jag och ställde absolut upp på att få bli dess nye ägare... men ett problem bara... vart ska vi ställa ett sånt piano?? Finns ingen plats nånstans i lägenheten (vi bor redan trångt) och inte en chans att jag ställer ett piano på vinden (ingen hiss i huset liksom) ELLER i källaren. No Way! Jag ska ha pianot i Linghem - och efter några minuter var det en deal! Jag får ha mitt piano i Anki och Rickards källare PLUS att dom INTE ska kasta Ekskåpet!

Det står nämligen ett ekskåp i deras källare som är fylld med diabilder och annat (eller det kanske inte är något annat där i förutom diabilderna?) och det ekskåpet köpte dom inte alls dyrt på en auktion - och jag har alltid varit smått förtjust i det skåpet! Varje gång jag går förbi det så kan jag inte låta bli att snegla och titta på det. Den är så fin på sitt eget sätt. Jag menar, det är inget WOW-skåp för någon annan, men JAG fastnade för dess stil och jag har sagt åt dom så sent som igår att dom absolut INTE får slänga det där skåpet för då blir jag superduperledsen!!

Ok, tillbaka till pianot, och jag får äntligen en anledning att lära mig och förstå noter och så har jag ett ställe jag kan sitta och plinka och plonka på (kanske när dom inte är hemma...) och lära mig spela på riktigt! Jag blir så lycklig! På lördag blir det av.

Nu blir det coffee!

 


Min lilla arab!

Hahah! Världens roligaste grej! Vi myste lite igår och jag kunde inte låta bli att fladdra med min glittersjal, för som sagt - den glittrar och glimmar så det tyckte han var superintressant. Det slutade såhär...



Så himla roligt vi hade och så jäkla söt unge! Han kanske tyckte att JAG var övertrött men det bjuder jag på!


RSS 2.0