Sjukskriven

Ja men då har man blivit det också. Fegge kom hem efter en halv arbetsdag och är nu föräldraledig veckan ut till att börja med. Har fått smärtstillande på recept och får absolut inte bära eller lyfta tungt. Det är väl precis så jag kan hålla min handväska. Ska se till så min man kan laga mat nu, så han inte eldar upp kåken också... haha!

Muskelinflammation?

Igår när vi precis skulle käka middag fick jag plötsligt ont i vänster skuldra och det strålade ner längst med hela vänstra ryggsidan. Inte gjort någonting eller ansträngt mig ovanligt mycket. Däremot bär jag mycket på Sander och det kan ju ha någon bidragande orsak, men jag kan inte förstå hur det kom så plötsligt och det gör skitont!

Enligt sjukvårdsrådgivningen skulle jag ta 2 Panodil och 1 Ipren och det gjorde jag. Efter två timmar började jag må skitilla - precis som ett graviditetsillamående gånger 500! Jag hade då precis tagit en jättevarm dusch för att lindra smärtan lite extra, men hade ändå lika ont. Hade svårt att hitta en sovställning inatt men lyckades somna iallafall. Vaknade halv sju imorse och matade lillkillen - har fortfarande ont i ryggen och känner mig halvt invalid!

Har väntat på att klockan ska bli 8:00 så vårdcentralens telefonlinjer öppnar, och dom ringer upp om en halvtimme så vi får se om man får hjälp av dom istället för såhär kan man inte ha det när man är ensam hemma om dagarna med barn.
Så förmodligen är det en muskel som är inflammerad eller en talgkörtel som svullnat? Tommies läkare trodde det iallafall och tyckte jag skulle avvakta ett par dagar, annars skulle han kolla mig. men jag kan inte vänta ett par dagar till när jag har konstant ont i ryggen! Får se när vårdcentralen ringer upp mig...


Gistad

Var på marknaden efter att ha hämtat vår bebis i Linghem. Köpte en sjal (bild kommer), älgkorv, renkorv och vildsvinkorv (kommer EJ på bild) hahah. Sen fick Fegge rejäla arbetsstrumpor som är förstärkta i tå och hälen för jag fattar inte hur man lyckas göra hål i sina vanliga strumpor så mycket! Det är JÄMT massa par man får slänga så lika bra att kosta på sig kraftiga sockar som han får använda på jobbet!

Jag fotade i bilen igår;

Höghuset vid Drottningbron (snacka om uttråkad i baksätet!?)





Denna gjorde jag för ett par veckor sen och Emelies första kommentar var "vem fan har gjort den??" haha jag fick förklara att det var Liam själv som skrivit och ritat hjärtat till mig på ett papper. "Ja, haha det var väl tur det för jag undrade just..." svarade hon. Jo jag hade väl kanske också reagerat annorlunda...
Alexander ska få skriva under Liams namn sen när han kan skriva, och detta symboliserar helt enkelt att jag alltid kommer att vandra med mina barn genom livet - små eller stora så finns man alltid där och följer dom! Så är det!


Pigg som en mört i bilen!


Kärlek [enligt Wikipedia]

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång.

Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något, det vill säga att bete sig
altruistiskt. Ett exempel är föräldrars kärlek mot sina barn. Ett annat är den känsla som två människor känner för varandra som innehåller en både fysisk och psykisk attraktion.

Kärleken kan också bestå av en
biologisk attraktionskraft av sensuell eller sexuell natur. I det senare fallet kan känslan vara mer allmän, så kallad romantisk kärlek, eller mer konkret åtrå, också benämnt libido.

Förälskelse kallas den intensiva inledningsperioden av ett kärleksförhållande.

Att visa kärlek mot något kallas att älska.



 


Medvetslösa (Maspelösa)


Ania & Mig


Lånade sin systers trädgårdstofflor ... helt klart snygga! :)


... men inte snyggare än mina!


Jakob var superglad ;D


Jag tränar på Smoke On The Water och det blev en slinga till slut.


Då Elin har lite souvenirer från Turkiet så måste man ju visa dom fina tofflorna och hatten.


Självklart blev det SingStar för mig och Ania, ABBA regerade!


Mat!!

Jag är så himla hungrig! Vaknade kanske för 30 minuter sen och har alltså inte ätit frukost, utan bara sovit - vilket var jätteskönt! Men nu är jag alltså hungrig så jag inte vet vilket ben jag ska stå på! Problemet löste sig när Anki ringde upp och tyckte att vi skulle sällskapa dom till lunchen. Absolut!

Gårdagen var underbar och jättekul! Det blev grillad kyckling, klyftpotatis och min speciella röra (som egentligen inte är så speciell men ändå...) och Anias sjuhundra såser! Hon dumpade dock cyrrysåsen tack och lov! Men det var bearnasie, aioli, hot bearnaise och hickory och jag tror ändå inte hon var helt nöjd med dom...

Bilder från gårdagen kommer senare, snart ska jag iväg och äta som ett svin!


Morgon

Alla barnen sover, haha. Fegge och Sander ligger bredvid varandra och sover så gott - själv dricker jag morgonkaffet och bloggar. Igår gick vi och la oss tidigt - strax efter 22-tiden nångång. Trötta båda två som bara den! Såg på nyheterna innan och det är ju helt sjukt det där om flickan som kommit tillbaka efter 18 år!

'På torsdagen kom nyheten att 29-årige Jayce Lee Dugard hade klivit in på polisstationen i den lilla staden Antioch. Då hade hon varit försvunnen i elva år.

Människorov
Kort därefter greps sexbrottslingen Philip Garrido och hans fru Nancy Garrido som misstänkta för bland annat människorov.
Under perioden i fångenskap födde Dugard två barn åt Phillip Garrido.
– Inget av de två barnen har någonsin gått till vare sig skolan eller läkaren. De hölls helt isolerade, som i ett fångläger, säger Fred Kollar, vid polisen i El Dorado-distriktet.


"Vidrig sak"
På fredagen talade Garrido ut inifrån häktet.
– Ni kommer att bli verkligt imponerade när ni får höra min berättelse. Det var en vidrig sak som hände mig i början, men jag ändrade på mitt lev helt och hållet. För att förstå vad som hänt måste ni ha varit där, säger Garrido.

"Vänta bara"
– Ni kommer att få höra den starkaste av berättelser från vittnena och offren … vänta bara. Om ni bara tar ett steg i taget, kommer ni att trilla baklänges och i slutändan förstå att ni har funnit den starkaste och mest hjärtevärmande av historier, fortsätter Garrido.
Människor i Garridos närhet uppger, enligt KCRA3, att han under de senaste åren blivit mer och mer fanatisk kring sin religiösa tro.'

//TV4 och Nyhetskanalen.se

Först uppdagar sig allt kring Fritzl, ja ni vet väl den historien - sen poppar det upp: den ena idioten efter den andra som tillfångatagit/kidnappat någon och sen hållt personen isolerad i flera, flera år! Det har ju förekommit i olika länder och hos dom mest otippade människorna (ibland). Och i det här fallet så försöker Garrido försköna sin historia och påstå att det ligger något vackert eller oskyldigt bakom den här händelsen??

Jo jag besparar mig att tro på såna människor - usch, räcker inte ens till!


P!nk Fanbloggen

Nu har jag äntligen fått igång fanbloggen om Alecia Moore, ehrrm... mer känd som Pink - den bästa!
KOLLA IN MINA LÄNKAR SÅ HITTAR NI DIT!

Så snart jag hinner så lägger jag in det senaste om henne, lite bilder och info.

ENJOY!

Tidsfördriv

Ett tidsfördriv tillhör mig, och det andra tillhör Fegge - gissa vilken grej som sysselsätter vem??


Ilsket barn?



Detta var visserligen i onsdags, men jag garanterar att dagens humör är densamma! :D Bra med tydligt uppvisande av sitt temperament tycker jag, hehe.


ZTV

När man vaknar upp varje morgon så kan det kännas ensamt ibland, och det är DÅ jag slår på TVn och klickar på kanal 8 som hemma hos oss betyder ZTV. Det är ganska skönt med musik och röster i bakgrunden när man grejjar eller bara sitter i soffan. MORRONMIX - jo jag tackar!

Nu har kaffebryggaren spottat färdigt där inne i köket för det är alldeles tyst...

Gah!

Nu har Sander äntligen däckat! Efter en hel dag med - troligen magknip, eller annan magsmärta så sover han. Peppar, peppar, ta i trä (tar mig på pannan) och hoppas han får sova nu. Han har liksom ryckt till i kroppen, förmodligen av något som gör ont, och så har han börjat gråta efter det... ibland otröstligt. Men så kan han bli på superbra humör när han väl är vaken och jollrar, pratar, käkar på sin hand och skrattar när vi "jympar" eller "sjunger" tillsammans.

Nej nu ska jag KOPPLA AV, och ge upp denna dag!

Hoppas, hoppas, hoppas han får sova ett par timmar nu inatt och att han mår bättre imorgon.

Ingen mobilblogg :(

Men så värdelöst! Så provade jag IGEN att mobilblogga från syrran då vi åkte dit en sväng för Hanna hade bebisabstinens... hursomhelst har det inte kommit fram någon bild eller text när jag nu kommit hem och kollar! Blir så irriterad! Hahah Alexander har upptäckt TVn tror jag för han är heeelt inne i reklamen.

Hanna bjöd på lövbiff och klyftpotatis, kaffe och trevligt sällskap. Sen stal jag en glass från mammas frys!
Den är alltså ärligt stulen...

Fegge tog bilen nu iallafall och kommer väl hem nångång ikväll. Själv ska jag steka fläskfilé och göra någon sås till - lycka till!

Knock You Down



Keri Hilson finns i mitt huvud konstant sen jag vaknade! Vet inte om jag somnade med den låten i skallen som gjorde att det var det enda som klingade när jag vaknade... Hur bra som helst iallafall!
Idag är nog ENDA dagen jag inte har något att göra - alltså inga måsten eller möten eller sånt. Längtar tills imorgon då jag ska ringa Ania och se när dom kommer in till stan på lördagen, för då ska jag troligtvis följa med dom och handla grillmat och tillbehör, och så åker jag ut med dom tidigare än Fegge. OM han skulle ut och segla på lördagsmorgonen.



Grabbarna Grus!



Jag måste verkligen klippa mig, eller vad säger ni??

Kaffe

är otroligt gott på morgonen! Ville bara få det sagt också.

Träffen gick bra igår och det var spännande att få träffa allas bebisar =) Dom var så söta allihopa, men när en började grina... ja, man kan ju säga att det var som ringar på vatten! Alexander fick syn på Theo som satt bredvid oss, och han hade väl aldrig sett någon annan bebis så han blev helt stum och dom bara blängde på varandra hahaha. Så fort han hörde någon annan bebis gråta blev han själv tyst däremot... förmodligen undrade han vem det var som härmade honom. Ja, det var hans första klassträff då! Skulle man kunna säga, hehehe.

Höjdpunkten var väl när jag höll upp Alexander mot Theo så dom fick se varandra på nära håll, och det första vår unge gör är att rapa honom två rejäla gånger rakt i ansiktet för att sedan lägga världens största spya... Jag lovar att handdukarna gick åt igår hos oss alla! Ett annat par råkade doppa din tepåse i deras sista dregellapp, en annan mamma fick kräks över sitt linne (och innanför) och så hälften av gruppen som knappt kunde sitta ner med sina barn för dom måste STÅ upp för att få tyst på dom... dock tillhörde inte vi den gruppen.

Imorse glömde jag helt bort att jag hade behövt bilen till Mamma-jympan på Friskis klockan 10:00. Fegge frågade mig igår ifall jag behövde bilen idag och jag tyckte väl inte det... Men kom på 7:15 att jag hade planerat åka dit. Skitsamma, bättre minne nästa onsdag!
Igår skulle jag springa ett par varv eller fem i skogen, men jag mådde inte alls bra i huvet efter dagens bestyr. Detta händer aldrig annars, att jag får skallebang trots kaffe och två Panodil. Det ville inte riktigt ge med sig, så jag låg i soffan och tyckte synd om mig själv hela kvällen. Klarade av att skriva adresser på kuverten som ska skickas iväg idag.

Tråkigt väder, men trots det så ska jag ta en promenad med barnvagnen till BVC och Öppna förskolan omkring 13-tiden i eftermiddag. Det är öppet för alla som har barn i åldrarna 0-5 år, så dom kan träffas och umgås, och så är det ju trevligt att träffa andra föräldrar också (även om jag är yngst och alla andra är 35+) så kan man prata strunt och dricka kaffe.
Fegge hämtar upp mig sen vid 14:30 och följer med mig till Kvinnohälsan. Han måste följa med mig när jag ska sätta in spiralen och ta cellprov och allt möjligt som jag ska utsättas för... Får se hur bra jag kommer må efteråt - men det är tur då att Älsklingen är med oss så han kan köra bil och hålla koll på mig.

Nu blir det en tredje kaffekopp!

Jag testar...

6fe9a2a13d2c0537c5b8831a3f6beb6c.png

Kolla varifrån!

Jag testar min mobilblogg :) och om detta syns så funkar det!


Inbjudningskort

Sitter just nu i Linghem och skriver ut egna inbjudningskort som jag har gjort, till barnvälsignelsen i september. Verkligen supersnällt att vi fick skriva ut korten här och framförallt så fick vi ta fotopapper (10x15) och det var iofs skönt för då slapp jag åka in till stan och leta efter sånt format. Kanske att det finns på Expert eller Teknikmagasinet?

Sådär, bara fem kort kvar...

Klockan börjar bli mycket men jag behöver mig nog en kopp kaffe innan vi lämnar stället. Ska nog börja med maten hemma sen, Ciauscolo-korv, pasta och MASSA sallad. Jag har nog blivit sallad-oman! Isbergssallad, tomat, gurka och fetaost är både min och Liams favorittillbehör. Fast jag vill nog ha mina grekiska oliver med riktiga vitlöksklyftor i (och inte ICA's variant där vitlöksoliverna och blåmögelostoliverna smakar exakt samma pga ett dåligt försök att bara smaksätta dom). Oj, så hungrig jag blev!

Ska nog ta mig ett mellanmål här INNAN kaffet!

Fotoateljén och föräldraträff

Idag kommer Fegge hem vid 12-tiden och äter lunch med oss, sen ska vi fotograferas ÄNTLIGEN - så familjen kommer med i Corren så småningom =) Sen ska vi till BVC, Öppna förskolan, för en "återföreningsträff" med alla som var med på föräldrakursen innan barnen kom. Nu ska vi få träffa de andras barn - (dock ingen lika söt som Alexander) hahaha, nejdå.

Efter allt ska jag nog ge mig ut och springa i Vallaskogen, man måste ju testa det också! Igår började det nya rullande schemat på friskis, så det är massa nya träningspass och instruktörer - jättekul och spännande! Jag testade Core igår och det är träning för bålen, alltså speciellt för mage och rygg (som gör så ont ibland) och det var riktigt tufft men väldigt bra! Ska nog köra det passet nästa vecka också, men tills dess behövs mer konditionsträning och ska köra joggning under veckan bland annat. Skööönt!!


I helgen ska jag och Fegge ut till Anias systers hus omkring Borensberg nånstans. MASPELÖSA tror jag till och med! Jo, så heter det nog... Hennes syster (Elin) är i Turkiet med sin man sedan tre veckor och Ania fick lov att ta hand om huset tills dess, hehe. Jo, så äntligen ska vi ta oss ut dit för att grilla och så ska jag få träffa Jakob för första gången! Det ska bli mest kul av allt. Måste ju få se vem hon har fastnat för ;D Han låter underbar, enligt Anias mening. Alexander fick sova hos farmor och farfar på lördagen och det tror jag dom tycker är mysigt!

Ungarna växer ju sååå himla fort! Jag hänger knappt med! Det pratade jag och Emelie om igår, över en kopp kaffe här hemma, och hon håller med mig fullt ut. Hon har ju också två små killar så hon förstår verkligen och vi kan byta erfarenheter och annat skojj med varandra eftersom vi lever ganska lika liv hon och jag. Inte nog med att vi båda nu är förlovade, har två små pojkar, gillar träning men också nåt glas öl lite då och då... utan vi ska gifta oss i maj nästa år också! Emelie och Stefan ska gifta sig den 15;e maj (dagen efter min 25-årsdag och troligtvis min möhippa) och jag och Fegge gifter oss den 22;a maj. Alltså veckan efter dom! Jag har ju möjlighet att fira min födelsedag och vara med på eventuell möhippa samt komma till hennes bröllop - men hon hade svårt att veta hur hon skulle lösa det. Om vi gifter oss helgen efter dom så är dom troligtvis bortresta på smekmånad! Jag försöker få dom att ta det lugnt och inte åka riktigt direkt, kanske efter vår helg? Heheh, försöka kan man ju alltid.

Undrar vart ungarna ska vara (på tal om bröllop) efter vigseln? Liam och Alexander ska ju självklart vara ringbärarna och vara med under själva ceremonin - men sen blir det inga barn på bröllopsfesten! Får lösa det... i värsta fall får dom ju vara med. Lite svårt med barnvakt med tanke på att alla vi känner (nästan) kommer att vara DÄR.

Nej nu ska jag göra mig i ordning medans jag kan! På med kläder, smink, dra borsten genom håret och sen förbereda pannkakssmeten till lunch! Sander somnade för en stund sen och Liam väntar också på kläder hahah!

Sköt om er, KRAM


Sen igen...

med att lägga upp ett inlägg, men jag hinner ju inte! Alldeles för mycket. Förra veckan var katastrofal med massa måsten och så är jag ju så dum så jag slänger in en massa träffar med vännerna för att upprätthålla kontakten med dom mitt i allt annat. Sen är det så att en riktigt gammal vän till mig sen grundskolan ringde mig i lördags kväll runt 21:00 och ville prompt träffa mig på en fika inne i stan - hon skulle åka hem till Stockholm, Solna igen dagen efter. Puh!

Det hann jag med också... kom hem klockan två på natten. Det blev två koppar kaffe och två glas vin och en fruktansvärt massa att prata om! Helt underbart att hon hittade mitt nummer och ringde =) Tack Eniro!
Så nu har jag lovat att försöka åka upp och hälsa på henne innan sommaren tar helt slut och det blir kallt och jävligt igen. Men det får bli i slutet på september... höll jag på att säga men det går ju inte! Har en barnvälsignelse att sköta den helgen! Plus att Karin och Jocke kommer hit och då vill man ju umgås med dom såklart :D

Jahaja, och Sander sover middag och snart ska jag iväg och träna igen - så fort Älsklingen kommer hem. Nu ska jag försöka ta mig lite tid till att förnya min blogg och ändra om lite. Får se hur det blir och hur det kommer att se ut. Jag lovar att skärpa mig och skriva snart! PUSS TILL ALLA

MIN DRÖMKLÄNNING




(Så ge fan i den...)

Ursäkta


RSS 2.0