Dåliga nätter, dåliga dagar

Inatt har jag sovit uruselt! Samma dilemma som igår natt.
Jag har börjat vakna varenda timme under natten när jag VÄL har LYCKATS somna! Det börjar alltså med att jag inte kan somna för jag får ont i sidorna hur jag än ligger! Ligger jag sen för länge på en sida, måste jag byta sida och sen har jag ont i båda sidorna jättelänge. Jag kan liksom inte heller ligga på rygg, för att "avlasta" sidorna lite - för då får jag ingen luft! Jag kan inte andas efter ett par sekunder pga tyngden som pressas.
Så, jag MÅSTE försöka somna sittandes med en himla massa kuddar omkring och under mig. Efter ungefär en timme inatt, lyckades jag somna halvliggandes. Sen vaknar jag ju varje timme till följd av detta för att jag har ont i ryggen och i sidan! Jag gav upp 04:09 imorse och gick upp för att gå på toa, dricka vatten, kolla på klockan igen och så gick jag fram och tillbaka i ren frustration här hemma över att jag inte kan somna om!
Jag hade ett innebördeskrig, och efter 40 minuter ungefär, somnade jag om - SITTANDES!
Samma problem uppstod igår natt och jag hoppades att jag verkligen inte skulle behöva ha det sådär igen - tills det självklart blev så iallafall inatt! Usch, jag vet inte vad jag ska göra!
Som pricken över i:et vågar jag inte äta nåt rejält (även fast jag känner för det) efter klockan 17:00 eller 18:00 - för då är det mycket troligt att jag får halsbränna. Och vi snackar inte om nån liten halsbränna! Under dessa sista UNDERBARA (inte) nätterna, har halsbrännan varit EN av orsakerna till att jag vaknat hela jäkla tiden och dom har gjort så ont att jag flugit upp ur sängen för att undvika kräkningar!
Då kommer vi till problemlösaren för halsbränna som ligger i mitt medicinskåp - Gaviscon.
Ja, jag har tabletter mot halsbränna! Men varför tar jag då inte dom?? Jo, för jag MÅSTE käka järntabletter varenda dag - och till följd av DET så får jag INTE äta andra mediciner/tabletter som tex. ska motverka halsbränna etc.
Så om man prioriterar - så vinner absolut järntabletterna, eftersom det är ett viktigt mineralintag för mig och bebisen ... jämfört med Gaviscon.
Jag står inte ut med en sömnlös natt till! Imorgon ska vi (Liam också) till barnmorskan och jag måste få en lösning på detta snart!

Inatt jag drömde ...

om att jag och F var i Linghem. Anki och Rickard skulle åka till Indien och precis innan dom åkte iväg, så hjälpte dom till med att förbereda lite grejjer åt oss. Vi skulle måla och spika lister i deras källare och göra en massa annat nytt där nere. Under tiden dom var i Indien alltså ...
Igår spelades det kort hemma hos mamma, poker snarare. Det gick ganska bra för mig.


Såhär såg min hand ut under sista och avgörande omgången! Inte illa va?
Kände mig lite som Bond, i Casino Royale ... haha.

Idag saknar jag Liam extra mycket för övrigt. Saknar honom mer eller mindre varje dag, men idag är det på gränsen till jobbigt. Ofta vaknar jag av den känslan, och sen sitter den i tills jag hittar på något att göra så tankarna flyr iväg en stund!
Innan han åkte till sin pappa, gjorde han den här "gubben" - som jag inte velat flytta på eller förstöra:


Jättefina "gubben".

Men oj så arg Liam blev när den gick sönder för honom sist. Han kom på sen att det bara var att bygga ihop den igen - på samma sätt liksom. Fy, vad saknaden är stor.
Tröstar mig med att jag ska ringa honom på tisdag, och så ska han få följa med oss till barnmorskan på kvinnohälsan på onsdag morgon - så han får vara med på en vanlig undersökning också :D
Det är viktigast för oss att han är med från början och absolut är den första som kommer upp till BB när Alexander har kommit till världen. Liam är allt, och det vill jag att han ska känna.

Älskar mina pojkar!

Hej alla glada!

Tack Anki, för alla härliga kommentarer. Måste bara passa på att tacka för dom ;D Jättekul att läsa!
Här hemma har det inte hänt så mycket mer än att jag fått vara ensam fortfarande, hehe inte så farligt faktiskt. F har ju jobbat så inte för den delen ...
Han är så gullig och omtänksam när vi väl hinner ses hemma på kvällarna. Vi försöker hinna med avslappningsövningarna som vi fick från barnmorskan i tisdags. Vi testade alla övningarna tillsammans på tisdagskvällen, men sen har vi inte jobbat mer på dessa då jag märkte att jag inte alls hängde med på den biten där man skulle ha "kontroll över kroppen".
Man ska alltså andas lugnt och fokusera på partnerns massage/beröring - upprepa ett par gånger, och sen ska F tex. förflytta händerna från axlarna och ner till ryggen osv osv.
Så ska man hålla på, han ska massera benen och sen armar och sen ansiktet ... andningen var ju inga problem, och det var jättehärligt med massage - men det var svårt att fokusera på att "gå in i sig själv" och slappna av på det "andliga" planet. Eller hur man nu kan beskriva det. Vi får helt enkelt träna på det. Än finns det tid kvar ...
Ja då var man i vecka 32 nu (31+2) och det känns ofattbart hur snabbt tiden går. Jag har inte ens hunnit bli irriterad över graviditeten, hur jobbigt det kan vara med svullna fötter, tung mage, ont i ryggen och benen ...
Ja, allt vad det innebär - men det kanske kommer? Har iallafall inte hunnit bli så uttråkad riktigt än på att vara gravid. Men jag skulle gissa på att det kommer om ungefär fyra veckor?
Förresten är det inte långt kvar till valborg och sommartid och allt vad våren innebär. Påsken kommer härnäst.
Imorgon är det Earth Hour och då ska allt vara släckt här hemma mellan 20:30-21:30. Är du med?

Sol!

Ja, vi fick sol idag iallafall! Nästan all snö smälte bort. Härligt, härligt!
Har inte alls gjort någon nytta idag förutom diskat, bäddat och skött om den personliga hygienen ... haha!
Ska spela lite med F nu, kanske skriver ikväll eller imorgon - hare kanin!

Föräldrakurs!

Idag klockan 13:00 är det första föräldrakursen (av tre) som vi ska gå på. Det är inget måste men vi valde att gå på det för vi tror det kan ge nytta. Främst är det lite grejjer inför förlossning och sånt, så inte just det faktum att VARA förälder - för det är vi ju redan :D
När F skulle sätta dit garderobsdörrarna igår så upptäckte vi att gångjärnen saknades i paketet! När vi kollar nätet, så visade det sig att gångjärn INTE ingår i IKEA's lilla bygg-ihop-det-själv-kit.
Det var bara att hoppa in i bilen och åka dit, betala 130 kronor extra för det ...





Igår slipade jag och spacklade fönstret alldeles själv *klappar mig på axeln* - och det var inte så svårt som jag trodde. Däremot var det jobbigt att slita bort/skruva dä'n alla persienngrejjer ... vet inte vad det heter, men alla "ploppar" man fäster persiennsnöret i! Jag tror detta var världens bästa beskrivning ...
Hursomhelst, fick jag loss alltihopa utan att haverera hela fönstret, så efter föräldrakursen ska det bara målas i två omgångar och sen ska gardinerna upp och blommor! Ja, fina blommor blir det!
Just det, får inte glömma att sätta upp lite tavlor också, för snart ska spjälsängen ner och förberedas för en liten liten bebis.



Jag tror jag ska baka mer bullar snart. Förra veckans kanelbullar tog slut i helgen när alla grabbarna var hemma ... Okej, ska inte skylla allt på dom - jag deltog jag med! Goda var dom iallafall så jag gör gärna fler imorgon helst.
På tal om ingenting - varför har det börjat snöa nu igen? Elakt ...

Ingen vanlig måndag

Egentligen är det ju en helt vanlig måndag för dom flesta, men jag tycker det känns jättekonstigt att vakna upp ensam här hemma efter att F haft sex veckors sjukskrivning och varit hemma med mig hela tiden i princip.
Helt tyst här, så jag slog på TV:n direkt - TV4 Nyheterna, och det hjälper hehe.
Igår blev det en fika hos Liams farföräldrar och faster, och det var väldigt länge sen jag var där. Det märktes - för när jag såg samma gardin och samma duk i köket och allt annat som fortfarande står där det står, så kunde jag verkligen inte låta bli att skratta. Det var sig likt ändå och det var skönt :D
Jag har ätit sen frukost idag, men varit snabb med att göra mig i ordning! Nåt måste man ju göra, eller?

Utgående möbler ...

Tyvärr, tyvärr var våra möbler vi hade önskat utgående! Så typiskt att det skulle vara just dom i just den färgen. Vi kan inte ha i någon annan färg, då blir det fel med sängen som går i antikbets och tapeterna i grönt - sen kan vi inte heller ha det på något annat sätt än så som jag beskrev det tidigare. Jättetrist - nu måste vi planera om sovrummet vad gäller möblering. Behöver googla på tips och råd för förvaringsutrymmen i små rum ... typ. Vi åkte hem jättebesvikna, men sånt händer. Vi löser det så småningom.
Under eftermiddagen tog vi en promenad - förutom Liam för han tog cykeln ;D, och gick mot Lucullus i stan för att handla lördagsgodis. Oj, så svårt det var att bestämma sig för vilket godis man skulle ha. Det slutade iallafall med en calippoglass, tre pingvinstänger och ett halvt kilo lösviktsgodis. Plus att när vi kom hem igen var vi så sötsugna och (filmsugna) att jag ställde mig och gjorde våfflor! Självklart med jordgubbssylt och vispad grädde!
Vi var fullmatade! Men vid halv åtta, när "Ringaren i Notre Dame" var slut, kunde man se på lillkillen att han var utmattad efter allt trampande så vi ställde oss båda två och gnuggade tänderna ordentligt med tandborstarna innan det blev en godnattsaga och läggdags.




Första bilden, där han har "pilotisar", tar han fotot själv med kameran!


En härlig blivande 5-åring glider ... hihi.


Måste bara ladda upp denna bild på mig där jag precis visat Liam hur man fotar med digitalkameran, och han knäpper den första bilden på mig! Han var jättestolt, haha. Jag hade också roligt tydligen ...


Detta har blivit min nya sysselsättning när jag inte bloggar, renoverar/inreder eller sover ... i princip.

Kan ni se vad det är jag gör?
Nu blir det ansiktsskrubb och kolla på TV en liten stund innan läggdags på riktigt. Liam var väldigt orolig för "tjuvar" som han säger ... och jag har fått förklara för honom i omgångar om hur lugn han kan vara när han ska gå och lägga sig för "tjuvarna" kommer inte in och så vidare ...
Efter en kort stund slog han slag i saken och somnade. Längtar redan nu tills han kommer inatt och bökar in sig hos oss. Det är oslagbart och inget i världen kan rubba det!
Godnatt!

Slutspurt!

Här har man inte varit aktiv på två dygn nästan! Dator har varit avstängd i princip, har endast kollat bankärenden och så - annars har vi haft full rulle sedan i onsdags!
Sovrummet har tömts på möbler (har sovit i Liams rum på madrasserna på golvet) och den lilla garderoben ska bytas ut till en större garderob, nu när vi snart blir flera som ska sova i sovrummet behöver man utnyttja utrymmet. Det blir två garderober på vardera sida om sängen och tillhörande väggskåp som kommer att sitta emellan - alltså ovanför sängen på väggen. På så sätt får vi dubbelt så mycket plats med kläder och sånt - men massa plats kvar till spjälsängen!


Takmålning ...


Fondväggen på plats.





Nya golvet - "Midnight Oak" från Bauhaus ca 129:-/kvm


Klart!

Nu ska vi åka iväg till IKEA och handla garderober! Ska ringa syster också först för hon skulle hjälpa till och bära - bra med syskon där!
Kramar.

Falukorvstår

Ja, så nu sitter jag här med svullna fötter - har bakat bullar i två timmar och grejjat med lägenheten. F har i och för sig gjort grovarbetet med lister och sånt, men att bara gå omkring här hemma och göra småsaker tär på mina stackars små tår haha.



Sovrummet är tömt och i nuläget är listerna därifrån borttagna - imorgon blir det att få bort så mycket som möjligt av strukturen på tapeterna genom att skrapa och slipa lite här och där. Sen ska det målas i taket och dörrkarmen två gånger innan vi sätter upp tapeterna. Allra sist tar vi och lägger golvet, sen får vi ta lister och måla fönstrena vid ett senare tillfälle. Kanske nästa vecka eller till och med veckan efter det!


Exempel på hur fläckarna ser ut i parketten i sovrummet just nu.
Detta går inte att skrubba bort.



Tapeten ... borta!


Här är listerna ditsatta i lilla rummet! Jättesnyggt!


Vardagsrummet agerar tillfällig garderob/förråd i 2 dagar till ...

Imorgon blir det lagom roligt. Ja, iallafall mellan 8:45 och en timme framåt då jag ska till tandläkaren och rensa munnen. Det blir en billig nota - usch! Som tur är fick jag veta vad det skulle hamna på för två månader sen, så jag har hunnit få ihop pengarna till morgondagens besök.
Vill man bli fin ...



Äntligen regn.

Ja, jag tycker det är skönt att höra regnet smattra på fönsterblecken. Allt förutom snöflingor (stora som bowlingklot dessutom) är bättre.
Idag har jag varit på ytterligare ett möte, dock någonting helt annat, och tyvärr helt meningslöst. 25 minuter tog det och sen kunde jag åka hem igen.
F kom igång med listerna efter vårt besök på Bauhaus, där vi köpte tapet och takfärg till sovrummet. Han jobbade lugnt och hyfsat sansat tills efter list nummer fem, då kom dom jobbiga vinklarna in som inte sågen tog.
Svärföräldrarna kom till undsättning så det blev genast lite tryggare stämning. Har man börjat röja och något går snett, ja då står man där och inte kommer loss liksom. Det är tur ni finns!
Ska snart ta en skön dusch, och sen kommer jag förmodligen surfa runt lite på nätet och läsa intressanta fakta ...
kanske aftonbladet.se - en riktigt bra sida!
Hare kanin

Sju sorters kakor ... nja, eller iallafall två?

K och J kom nog med världens största semletårta! Ja, Linghems största iallafall ... Mycket mandelmassa och grädde var det - och jättegott.



Sen skulle det bakas inför något uppdrag från K's skola - gröna kakor! Såhär såg dom ut innan dom skulle kylas ner, skivas och gräddas.



Gröna korvar! Haha - det är roligt när karamellfärg kommer in i bilden.


Gulltofsan!


Grabbarna grus och K i TV-rummet hos svärföräldrar.

Ikväll blir det Gordon's Cooking Along och sen Parlamentet och Beck! Bra med söndagar ibland.

Godmorgon

Jag får börja med att gratulera Malena Ehrnman och hennes underbara låt "La Voix" som vann i melodifestivalen igår kväll. Jag hoppades på henne - bland annat. Det var ju så många bidrag som var bra, tror inte det fanns någon låt som var riktigt usel.
Tidigare igår så var mamma och syster på besök och åt lunch med oss! Det blev vitlöksspäckad kotlettrad, kokt potatis, hemmagjord brunsås och grönsallad. Måste ju skryta med att såsen ÄR HEMMAGJORD - haha.
Därefter fikade vi massor! Det fanns nog fem olika bullar på våra fat, hehe, men det var det värt ...
Omkring klockan tre på eftermiddagen åkte vi till Cosmic i stan för att se matchen mellan Skellefteå och LHC, tyvärr blev det förlust för oss. Men såna är ju spelets regler, nån vinner och nån förlorar.
Kul förresten att träffa Emelie som jobbar på Cosmic! Hon tog varmt emot oss och gav oss en superbra plats längst fram, framför en jättestor projektor. Härligt!


Jag lagar köttfärspaj och älskling agerar fotograf.


Sen blev köttfärspajen klar ;D Receptet hittar du här:
http://www.recepten.se/recept/koettfaerspaj.html

Jättegott! Jag kan rekommendera den. Sen skulle vi ju iväg och F fortsatte fotografera allt möjligt här hemma, haha. Jag skulle ta på mig skorna, men det går inte lika smidigt nu längre. Tyvärr har vi ingen pall eller liknande i hallen så man kan sitta ner och ta på sig skorna. Jag skulle envist ha på mig mina stövlar än mina sportskor - och då blev det genast mer jobb. Jag har svårt med att böja mig framåt och ta i liksom ...


Denna är snygg! Försöker få på mig ytterkläder på golvet och F fotograferar mig när jag blir mer och mer irriterad.


Jag får en kort skrattattack, varpå F skrattar åt mig och då kastar jag en sko mot honom - haha kan ni se?
(Han klarar sig för jag träffar aldrig!) Det slutade med ett enormt gapskratt.

Jag fick hjälp och fick på mig skorna till slut! Vi skulle promenera in till stan och köpa järntabletter på apoteket, då vår barnmorska starkt rekommenderat det ...
Svängde förbi Face Sthlm och köpte "sminkkuddar" också när vi ändå höll på.
Nu kommer några bilder på oss när vi väntar på att matchen ska börja på Cosmic. Jättemysigt!




Idag är vi bortbjudna på lunch med svärföräldrarna och F's bror med respektive. Vi ska hämta upp bror och hans tjejja omkring halv tolv (om en timme snart!) och så ska vi äta strax efter tolv.
Alltid trevligt att äta lunch/middag i större sällskap. Senare ikväll ska jag träffa älskade Kim! Hon jobbar i en leksaksbutik på Ikano-huset och hade träffat Liam när han var inne och kollade leksaker! Som vanligt, när Kim träffar Liam på jobbet, så fick han välja ut leksaker som hon köper åt honom till ett mycket billigare pris (typ personalpris eller nåt) och hon hade talat om för lill-gubben att han skulle få leksakerna av mamma sen.
Alltså ska vi träffas efter klockan fem ikväll så hon kan leverera leksakerna Liam har plockat ut! Hahaha vi vet inte ens VAD hon har köpt åt honom - det ska bli spännande att se!
Oj, så skoj! Avslutar för nu, får se om jag summerar kvällen senare eller en annan dag ... kanske aldrig!
Puss 


Jag kan också!

Det här skulle svärmor se. Så stolt hon skulle vara över oss!
En av våra fina blommor och växter, har faktiskt börjat BLOMMA. En lila tofs sticker ut, haha!




När jag ändå sänder ut bildbevis så kan vi konstatera att resten också mår bra.
Den här blomman fick vi från "Farmor Anka" för en tid sen, och den mår jättebra!


Bildbevis 3.

Ja, jag vet. Han är ingen blomma eller växt. Men han lever och mår bra han också - hahaha!
F hade duschat klart när jag sprang runt med kameran och fotade blommor (?)
Han tycker nog att jag är konstig.

Jag och mina tortillabröd.

Idag har jag varit på ett viktigt möte under förmiddagen, skönt att saker och ting har löst sig nu.
Igår skrev jag ingenting för att jag knappt var hemma. Hade stött på problem a lá "Big Time" och var borta i princip hela förmiddagen och eftermiddagen och när jag kom hem äntligen så var min hjärna så utmattad av allt tänkande och jobbigt just då, så jag höll på att slockna sittandes i soffan när TV:n gick igång.
Jag funderade på bloggen, men jag gav upp istället. Tog en skön dusch (som fick mig att vilja sova ännu mer) sen låg jag i min älsklingssoffa med benen liggandes på F (han tyckte väl att mina fötter såg svullna ut ;D).
Jag har bara varit ensam och alldeles för mig själv idag - skönt! Det är faktiskt så ibland.
Man grejjar och stökar och gör saker som man annars inte skulle ta sig tid till. Man väntar in själva tiden helt enkelt ...
F har tagit en långpromenad till sin bror för att umgås idag, och han verkar bli sen. Han gick omkring 11:00 i förmiddags och än har han inte dykt upp. Med tanke på att vi måste åka iväg och handla en sväng ikväll också så hoppas jag han kommer snart.
Äsch! Jag åker väl utan honom annars, haha. Jobbigt att bära varorna från bilen bara. Får köra in på gården och lasta in så blir det åtminstone lite enklare. F är så duktig på att följa med och handla så han får bära istället för mig. Gulligt!
På tal om mat så har jag hunnit förbereda kvällsmaten lite (är sååå hungrig just nu). Det blir taco's ikväll för det var evigheter sen vi åt! Så jag passade på att göra egna tortillabröd! Gud, vad jag är duktig nu.
Men detta blev ju bara av för rent tidsfördriv ;P


Jag vet att du vill ha men du får inte ... hihi



Såhär glad kan man vara när man steker upp tortillas! Ville både lägga upp nåt snyggt och nåt gott - haha. Humor mina vänner. Men visst är det gott med jordgubbar och varm choklad! Inte nödvändigtvis ihop, men det är goda ting i livet!
Kolla in vad jag hittade långt bak i skafferiet;


Observera: låååångt bak i skafferiet ...

Ojojoj säger jag bara. Pepparkakor från december. November kanske.
Kan man knapra på medans man väntar på middagen!


Min plutt. Kallt att skrapa rutorna ju!

Nahe, vi får väl se om jag får nån mat ikväll överhuvudtaget.
Sugen jag blev på smoothie, eller kanske en rejäl portion fruktsallad!
Hej!

Allt i sin ordning.

Nu har jag ordnat med det ena och det andra. Det är mycket med telefonsamtal, internet ... ja allt möjligt som man behöver fixa och grejja när man blivit arbetslös och snart ska vara mammaledig - fy så skoj.
Jag har hunnit med en riktigt lång dusch iallafall, och det är bra, för jag frös nåt så förbannat i eftermiddags. Vet inte varför, det bara blev kallt om magen och fötterna o så ...
Jag saknar verkligen ett badkar just nu. Jag har klarat mig alldeles utmärkt med en dusch, men när ryggen gör ont eller hela kroppen värker så hade det suttit bra med ett badkar. Vilken sinnesstämning man kan få av att tänka på bubblor, musik och doftljus i badrummet. Jättehärligt!



Ett annat problem som har förvärrats är halsbränna och sura uppstötningar. Jag har provat två olika äckliga tuggtabletter men nu har till och med dom slutat verka.
Ibland glömmer jag bort att man ska undvika stark mat/kryddor, läsk och inte äta typ en normalstor portion. Utan man ska äta lite i taget numera har man hört.
Så tar man en normal portion god potatisgratäng med lövbiff och coca cola för en gångs skull (har aldrig varit förtjust i läsk) och tycker att det nog skulle smaka gott ... men icke!
Efter tre klunkar och ett par tuggor kommer man på i efterhand att man skulle ha tagit ett glas vatten och typ inte kryddat med nånting alls på köttet.
Nu får man lida till och från halva nätterna också, och då äter jag inte alls för sent - som igår åt kväll åt vi middag 18:30 och jag gick och la mig omkring 00:30, men hade fortfarande berg-och dalbana i matstrupen.
Usch för halsbränna!



Ojojoj vad Alexander lever loppan i magen!
Han väger ju ca 1,6 kg nu och är 27 cm lång från huvud till stjärt. Stor kille!
Åh vad vi längtar tills han kommer ut till oss. Från och med på torsdag så är det ju bara tio veckor kvar. Det går ju så fort också, jag kommer så väl ihåg när vi satt hos barnmorskan första gången och hon berättade att vi var i vecka 11+4. Det går så fort, så fort ...
Härligt med grabbar, hehe. Jag trivs så bra kring snygga och stiliga karlar så mig gör det inget brukar jag säga - haha.
"What can I say - it's my destiny"

Någonting riktigt spännande mitt i allt är att vi har blivit bjudna på bröllop lördagen den 30e maj. Bara det att Alexander beräknas komma den 27e maj. Det kan man kalla spännande.
Vi fick ringa idag till den gästansvarige och tacka ja ... dvs. om vi inte fått barn den veckan! Jag tror faktiskt att vi fick lov att ringa framöver i maj hehe. Inga problem.
På tal om bröllop så har jag ÄNTLIGEN hittatmin drömklänning, ja alltså till mitt eget bröllop =D



Helt underbar, underbar, underbar ...

Det stod dock mellan brudklänningen ovan och denna:




Dom är ju ganska lika i modellen - ja, ni fattar iallafall vilken modell och typ av klänning som jag fallit för. Men just dom här två så var det svårt. Den senare var ju så fin med det rosa bandet och korsettliknande överdel.
Men jag tror till 98% att jag skulle välja den första.
Det blir ju så petigt tycker jag, med accessoarer och detaljer när man ska gifta sig. Jag tycker ju det är så fint med en "prinsesskrona" (som Liam kallar det) hihi.
Liam tycker att vi ska gifta oss i "slottet" som han säger (alltså domkyrkan då ...) "Men mamma, då får ni gifta er högst upp i det där tornet" (säger han och pekar högst upp på domkyrkan när vi åker förbi) "Men då måste jag vara med! Ni får inte gifta er utan mig, mamma" - haha. Klart att vi inte ska lilla gubben. Du är ju nästan huvudpersonen ;) Brukar jag säga då.

Nu ska jag titta på "Den rätte för Rosing"!

Problem

Har fått problem med min blogg kära VÄNNER, återkommer senare eller imorgon =)

PUSS


Lördag, hela dan ...

Vilken tråkig lördag!
Tur att Liam är här och ger liv till allt grått väder och jobbiga människor som ringer på dörren!
En vilt främmande karl ringer på helt otippat och frågar mig på knackig engelska om jag är polska? Jag menar, för det första så kan det inte ha varit en vild gissning då det står Kamila Plucinska på dörren - hallå?!
Jag svarar absolut ingenting, utan håller krampaktigt i dörrhandtaget och håller mig och Liam på avstånd innanför dörrtröskeln. När han räcker fram en konstig lapp till mig och ett rött inplastat kort av nåt slag (med texten Warszawa på) fick jag nog och svarade "Tyvärr kan jag inte hjälpa dig." (på svenska såklart) Då sänkte han bara armarna, stirrade jättekonstigt på mig ett tag och sa "Hejdå" också på svenska!?
Vettskrämd som jag var vid det här laget (han såg ut som en riktig luffare - en läskig sån) så drog jag bara igen dörren framför näsan på honom och snabbt som bara den låste jag och drog på extralåset.
Jätteskumt att han låtsades inte kunna språket, men svarade klart och tydligt när jag sa att jag inte kunde hjälpa honom. Och så blicken förstås - så som han tittade på mig, det gav mig verkligen kalla kårar!
Jag tror han måste ha hittat mig i nån form av katalog eller dylikt, och såklart funnit flera personer i stan med polskt namn/efternamn för att tro att det blir enklare för honom att fiska information/pengar eller vad han nu EGENTLIGEN var ute efter.
Jättehemskt att F inte är hemma nu heller. Han är dock på väg hem nu men det dröjer ju ändå ett tag. Jag blir så himla skraj när nåt sånt här händer och jag är ensam!

Vi kan titta på nåt roligt istället. Jag satt och surfade igenom olika slags thésorter och det slutade med att jag googlade fram roliga tekannor på bild istället.



Nu har nog Liams film slutat. Han har kollat på Disney's "Dinosaurier" och verkar ha lugnat ner sig nu. Vi lekte "nalleleken", kurragömma med pokémonfigurer, kurragömma UTAN några figurer och till sist byggde vi en koja mitt i vardagsrummet. Jag är förstörd och orkar inte plocka ihop allt nu haha. Jag är helt enkelt för tjock för sånt här just nu =D
Men Liam har förståelse, så vi satt en stund och bara läste igenom "Den Stora Drakräddningen" - nån ny bok vi köpte åt honom på bokrean. "Draktjuven" köpte vi också eftersom det var samma författare ...

Nu ska vi äta mera lördagsgodis och hoppas på att F kommer hem snart!
Kram till alla!

Skype!

Vad jag är häftig. Nu har jag äntligen skaffat skype, och det verkar jättekul och enkelt att använda så det ska nog inte bli några problem. Måste bara ragga upp några vänner till att skaffa det också så man har någon rolig att prata med =)
Idag hämtade jag hem Liam och han ville genast leka! Framförallt hade han som roligast när han och F löpte amok i lägenheten med actionfigurer och riddare. Lugnare stunder med dinosaurier fanns också, som synes här.


Älsklingar ...


Oj vad kul det var att ge mamma en posé mitt i leken! INTE.

Vi har hunnit med en sväng på IKEA också, det var där som jag gjorde mitt fynd av ett headset på Teknikmagasinet för 150 spänn. Bättre än ett annat ställe där dom tog 449:- för ett headset! Skillnaden var att man fick en USB med deras ... men det spelar ju ingen roll för mig. Här kör vi bara budget vet du, haha.



Nu ska jag kolla på en gammal goding, äta gott och dricka te tillsammans med F. Det blir "The Crow" - klassikern med Brandon Lee som jag alltid kollade på med Ania när vi var små, hihi.
Hej för nu!

Kvällsextra

Usch! Jag har upptäckt något jag borde ha upptäckt den 23:e februari!
Pink ska på "Funhouse Tour" och kommer tydligen till Sverige, Hovet i Stockholm, den 10:e november 2009. Så har man inte hört ett dyft förrens igår kväll - och självklart fanns det bara ett fåtal biljetter kvar till hennes konsert när man kollar ticnet ... typ mer än en vecka sen.



Jag vill sååå gärna se henne igen. Jag och F var på hennes senaste sverigebesök, även då på Hovet, 2007 och hennes framträdande var helt fantastiskt och mer än väntat! Jättekul och sååå bra! Hon är så snygg också =)
Hursomhelst är det för sent nu och bara att sörja en skvätt, hehe.

Innan jag går till sängs ska jag slänga upp en superduperfin klänning som får bli kvällens klänning.



Imorgon ska jag hämta hem Liam under eftermiddagen, och innan dess ska jag ha sorterat lite pärmar, papper och annat krafs som man har i ett kontor. Som inte rensats på ett tag.
Gäääsp!


Ett (list)igt jobb i Linghem ...

Det var faktiskt F som kom på den rubriken, haha.
Imorse gick jag upp omkring 9.00, gjorde mig iordning,och kollade på nyhetsmorgon samtidigt som jag åt frukost - det samma gamla vanliga alltså. 45 minuter senare visade min karl levnadstecken och satte sig hos mig i soffan med en SEN frukost! Efter ett tag iallafall, så kom vi iväg - först till F's jobb och lämna grejjer, sen till Coop och köpa mera lackfärg, sen posta ett viktigt brev samt ta ut pengar INNAN vi kom fram till Linghem.
Himla spring kan man tycka men tar man allt på vägen så blir det bra till slut.
Just det! Handla skulle vi göra också. Mat alltså, men det fick vi ta nu på eftermiddagen, efter målningen.
Titt så bra det blev!


"Sötast i stan" målar i källaren. Någon som känner igen sig?


Allmogelisterna är målade en andra gång.




Var bara tvungen att även lägga upp en bild på bänkskivan vi ska ha till
baren. Dock obehandlad men det löser sig det med!

Nu ska vi laga god och enkel middag - korvgryta! Hur enkel och god som helst, och så bara spagetti till.
Tärnad falukorv, hackad lök, grädde, ketchup, salt o peppar.
Fräs lök och korv i stekpannan.
Häll i grädden. Tillsätt ketchup och kryddor efter färg och smak.
Koka upp 2-3 minuter - klart! Serveras självklart med pasta ... (kanske med ris)

Nu blev jag mer hungrig!

Tårtutdelning!

Ikväll har jag greppat tårtan och bjudit svärföräldrarna på den, smaskigt värre! Väldigt mättande tårta, så det räckte och blev över - men ingen bit blir spilld =) Imorgon ska F hälsa på jobbet och bjuda bror och kollega på en bit.
För övrigt har vi fått hem 41 meter allmogelist, dock till Linghem men där ska dom ju målas vita först och sen sågas till innan dom kommer hem hit. Det blir att gå upp vettigt imorgon och ta sig till Linghem så vi hinner måla en omgång på alla lister, och såga till handtagen.

Kvällens klänning blir Gisele Bündchen's "Waterdress" - jättehäftigt!


Just Nu skor från Manolo Blahnik - vill ha!


En dag ska jag ha råd att åka till London och köpa mig ett par Manolo's! Dom är inte lätta att få tag i, och svindyra. Sen är det ju inte enklare av att SJP kör reklam för dom i vartannat avsnitt av "SATC" ... puh!
Nu ska jag njuta av en dusch, sen en kopp te och en omgång poker med F.
Mycket kärlek till familjen!

Baka, baka liten kaka.

Så for vi iväg på eftermiddagen och shoppade lite inredning till vardagsrumsfönstren, som för övrigt inte är klara förrens imorgon eftermiddag, men hursomhelst - då ska prylarna upp och göra sig fina!



Det blev två av varje sort ni kan se här ovan. Mycket fint att ha i fönstret! Ljuslampan, som jag kallar det, ser ut som en lampa men är egentligen en ljusstake.
Man lyfter på det frostade glaset och tänder ett stearinljus istället för att ha sladdar och skit som inte passar in alls - samt att det är miljövänligt, energisnålt och tusen gånger mysigare än en lampa!.Tänk på det ni!
Sedan bar det av till Maxi för att köpa ingredienser till en chokladtårta jag hittade på nätet och blev sååå sugen.



Fy vad mumsigt!


Just nu står tårtan kyld och klar i kylskåpet så jag ska nog ta mig en bit. Gott det ska bli.
Måste bara lägga upp en rolig bild på mig - jag gör ju det så sällan - på mig och min mage som F tog nu ikväll =)


Sitter skönt i soffan ... allmänt nöjd med livet, kan det bli bättre?


Min sysselsättning en stund innan jag går och lägger mig, ganska avkopplande tycker jag =)

Hoppas ni har haft en underbar dag som jag har, vi hörs!
Längtar till fredag då jag får hem älskade Liam - Pussar till mina pojkar!

Handtag i E-tuna =D

Igår röjde vi fönstren, tvättade dom, slipade fönsterkarmarna och spacklade lite här och var. Vi fick för oss att byta fönsterhandtag och började googla efter billiga handtag - resultatet blev dyrt. Inte för oss utan på googlandet. Dom billigaste handtagen var skitfula och tråkiga (blanka dessutom) och kostade 89:-/st. Vi tänkte oss fyra handtag, alltså endast till vardagsrummet och det skulle ha kostat oss ca 1200:- ... FÖR 4 HANDTAG, dvs i aluminium och lite snyggare!
Så, vi kollade blocket i ren chansning - och hittade skitsnygga NYA fönsterhandtag i aluminium! Dom ligger i snitt på 250-550:-/st, men den här tjejen sålde samtliga 12 stycken (!!) för 300:-!! Skitbilligt tänkte vi och åkte dit!
Jag menar, inklusive 300:- i bensin, så har vi lagt ut ca 600 spänn för 12 nya snygga handtag ... asvettigt!


Dom gamla fula fönsterhandtagen från 60-talet ... eller 70-talet.


Så dom nya och snygga i aluminium. Bästa klippet hittills haha!

Det enda tråkiga var ändå vädret på hemvägen från Eskilstuna. Hemma småregnade det och snön hade nästan försvunnit helt när vi lämnade Linköping. Helt okej tänkte vi, men redan i Norrköping kom snön. Ju längre uppåt i landet vi kom desto större snöbollar föll det från himlen. Stora som bomullsbollar var dom i E-tuna! Usch.
Vädret blev värre, rena stormen tyckte jag PLUS att det hade hunnit bli mörkt ute när vi åkte därifrån. Hemskt värre tyckte vi, men min karl han är sååå duktig på att köra bil och han är så försiktig när det blir sånt oväder. Måste pussa honom på pannan för det!
Annat min karl kan göra är köttbullar! Jo, det är sant - han är världsbäst på det. Dom blir så jävla goda (och hela!) så det fick bli dagens lunch.


Husets köttbullar! Mmmm ...


Titta så söt han är! Min älskade karl =P *puss*

Nej om man skulle ta och måla fönstrena en andra omgång. Det räcker nämligen inte med ett lager. Vi kör med samma som till dörrkarmarna - Vit Blank 70 från Beckers på Coop för 189:-, suverän som fan!
Haha, just nu rullar "Black Jack" på TV'n ... den var längesen man såg och den är ganska rolig. Dom flesta filmerna med Colin Nutley och Helena Bergström är ju bara för bra. En av favoriterna som ligger jäkligt högt uppe är ju ändå Änglagård (både 1an och 2an) och sen tänker jag på "Livet är en schlager" och "Heartbreak Hotel" samt "Angel" där hon är så himla duktig i sina roller! Skitkul.
Nu har köttisarna lagt sig till rätta i min stora mage - nu tackar jag för mig!

Wow!

Vilket lyft vårt vardagsrum har fått! Underbart vackert, så snyggt!
F och hans pappa har jobbar halva dan med detta, och så har vi hunnit fika emellanåt också - trevligt.
Den kära blivande farmor'n var också nyfiken, så hon fick också fika - hehe.


Såhär ser tapeten ut. "Nyans kaktus 965" Coop för 199:-/rullen


Här har det påbörjats ...


F och blivande farfar jobbar på med mönsteranpassningen ...


Klart - väldigt mycket lotus haha.

Ja, nu är det inte mycket kvar vad gäller vardagsrum, lilla rummet och sovrummet. Sen är det däremot typ resten av lägenheten men det är inte akut. Som tur är så var ju köket och badrummet relativt nytt när vi flyttade in så i dom rummen kan man bara finjustera lite i efterhand. Inget akut som sagt. Men F's mål är att hinna med dessa tre rummen tills Alexander har kommit till världen =)


En underbart mysig Anki på besök (hon tog även med sig nybakade bullar) guuud så gott!

Jag måste bara berätta om hur fantastiskt det var i onsdags på min sminkkurs. I julas fick jag ett presentkort på 495:- av F att utnyttja på Make Up Store - alltså, en privat sminkkurs (ca 1 h) och sen fick jag plocka ut valfria produkter till ett värde av 495 spänn.
Först kommer man dit och är helt osminkad såklart, får sätta sig i en hög stol med en spegel framför mig, luta sig tillbaka och bara njuta. Tjejen som tog hand om mig var suverän och hade helt magiska händer och produkter! Det är A och O att ha ren och fräsch hy innan sminket ska på för bästa resultat. Hon smetade på den ena krämen efter den andra och INNAN själva sminket så hade hon kletat in mig i sju olika produkter!
Men så ofattbart svalkande och skönt det var - så jag plockade ut de två första produkterna som hon använde på mig(som egentligen är viktigast inom rengöring och återfukt) och så fick jag den tredje produkten på köpet i ett "prova-på" format så jag skulle klara mig ett tag iallafall enligt henne.


Till höger, i rosa, står "Sensitive Foam Cleanser" 175:-

"En fräsch melondoftande skumrengöring som med hjälp av mikrobubblor avlägsnar makeup och rengör huden på djupet. Används med bästa resultat tillsammans med Cleansing Towel. Innehåller naturliga, vårdande ämnen, passar normal till kombinerad hy (ej känslig hy).

Nyckelingrediens:

Allantoin: (Vallörtsrot) verkar läkande och ger huden klarhet. Binder och bibehåller fukt i huden.

Aloe Vera: Stimulerar cellproduktion, skyddar, lugnar och är läkande

(antioxidant).

Ricinolja: (Castor oil) Ricinolja: Skyddar mot väder, vind och uttorkning, fuktighetsbevarande."

Till vänster, i brunt, står "Face Cool Balm" 235:-

"Detta milda ansiktsvatten är mycket läkande och lugnade, motverkar rodnader och är avsvällande. Passar alla hudtyper, men används med fördel på "arg" hud som behöver något mycket milt och läkande.

Nyckelingrediens:

Hamaelis Virginia Witch Hazel (Trollhassel): Starkt sammandragande, läkande, inflammation- och infektionshämmande.

Kamomill: Återfuktande, lugnande och avsvällande. Används ofta för att behandla känslig hy."


När jag ändå är igång och rekommenderar, så vill jag varmt rekommendera Face Stockholm's "Botanical Cleanser" som innehåller små små korn i den gröna sörjan (vet inte vad man kan kalla det haha) och rengör huden på ett skönt sätt. Bort med döda hudceller - 1 gång varannan vecka är att rekommendera vid användning. Kostar ca 300 spänn.

Snacka om hudvård till tusen här! Det låter ju inte klokt det här men jag är så beroende av mycket bra och godkända hudvärdsprodukter - främst ansiktet, då jag de senaste åren har drabbats av acneproblem. Inte små finnar och en eller två röda blemmor i pannan ... här är det totalinvasion!
Det började väl för ca fyra år sedan pga vissa omständigheter, och sedan dess har dom självklart avtagit, men jag har ärr kvar i ansiktet och rödaktiga fläckar nästan över hela kinderna.
Men konstigt nog, inget på pannan, näsan och knappt har jag något på hakan.
Hursomhelst har jag fått en receptbelagt antibiotikasalva som har fungerat jättebra. Detta var förra året, men jag har inte kunnat fortsätta (efter ca 12 veckors behandling) då jag blev gravid och helst inte ska använda salvan pga att den produkten var en så pass ny variant att man inte hunnit testa den på gravida ännu och därför vill man ju inte heller ta den risken.
Jag använder mig av dessa produkter istället och rekommenderar alla att använda dessa för bästa resultat, med eller utan acneproblem!


RSS 2.0