Ledig dag nr 2

Igår kväll var det rätt skönt att bara slappa vid TVn, som vanligt, men somnade dock lite väl sent (1:30) pga Wordfeud... jo jag vet att jag själv väljer upplägget men nu är jag ny i spelet och fastnade alldeles för fort och för mycket...

Idag är vi dock lediga, jag och Alex, för Liam är ju i skolan, men efter det ska vi till simhallen och bada lite =) Jag tror Alex börjar vänja sig nu, för han låter mer entusiastisk när man frågar om han vill till simhallen!

Imorgon är det dags för matinköpsplaneringen och se om man finner tid till att köpa kläder till barnen. Begriper inte hur ofta man behöver handla till dom =) Liam behöver definitivt byxor i första hand, medans Alexander behöver tröjor... Men så är det när man växer ;)

Nu blir det lite SIMS för lillkillen har ansökt om att se film denna morgon, så jag nördar med mitt här bredvid istället :D  <3


Höstkänslan tar över

Känns som att en helt ny tid har börjat. Mycket skit har hänt och passerat, och samtidigt roliga saker att minnas. Idag fick jag en rejäl höstkänsla över vädret och så är det ju söndag med, imorgon börjar ytterligare en ny vecka. Så går livet vidare och jag hoppas verkligen det blir en lugn och sansad höst/vinter så man får chans att ladda batterierna. För nu har jag mycket att lära och ta in på jobbet. Min stora förväntning är att utvecklas så mycket som möjligt och få lära ut så småningom till andra som behöver mig :)

Idag kalasar familjen hos Rickard, som fyllde år igår - GRATTIS!! Själv måste jag åka mot jobbet om 1,5 timmar så jag passar på att ta det lugnt och förbereda mig på stängningen. Det kommer gå bra, det vet jag!

Igår blev det planändringar, då jag fick ett sms av Maria.C och blev överlycklig ;) Så efter lite övervägande tog jag en chansning och kollade upp om någon kunde jobba för mig så jag kunde träffa alla fina Maxtjejjerna från Tornby! Jag menar, det händer nästan aldrig att man får chansen att träffas nästan allihop på en kväll och nu när det föll på min arbetsdag så tyckte jag att jag iallafall kunde försöka hitta en lösning, annars hade jag ju självklart jobbat ändå. Men jag hade tur på första samtalet :P

Så tack för igår kväll Maria, Ida, Josse, Malin, Mickan och grabbarna som stannade en stund i början av kvällen. Det var det absolut värt! Vi ses snart igen, och jag ska försöka komma och jobba hos er nån dag för det vore kul, saknar ju er ;D

Nej, nu blir det snabbdusch, kamma håret och slappa en stund till innan avfärd mot Mjölby!

<3

F R E D A G

Idag orkar jag inte avancera, jag skriver bara direkt känner jag :)

Jaha, då var det dags för helg igen och för en annan innebär det stängningshelg, så jag får njuta av dagarna istället för kvällarna, som egentligen är min favoritsysselsättning på hela dygnet. Att slänga sig i soffan (och ja, jag har en egen hörna) och se på bra TV-program med min fina man som alltid sitter bredvid.
Så nu blir det sova till 11-12 och sen njuta av familjen på dagtid =)

I onsdags var jag och Alexander i simhallen (andra gången på en vecka) för att vänja honom mer och mer vid allt vatten som han fortfarande tycker kan vara läskigt när det är så stort. Så jag har bestämt att ta med barnen dit oftare! Helst en gång i veckan! Det är ju skitkul :)

Igår var vi bara hemma och tog det lugnt, sen storhandling på Maxi och myskväll innan vi la oss tidigt, runt 22-tiden. Det ÄR faktiskt relativt tidigt!

Alexander leker med sina bilar medans jag sitter och uträttar ärenden vid datorn och så passar jag på att skriva av mig lite. Vet dock inte vad mer jag kan tillägga för det händer ju inget speciellt i vårt liv just nu. Vi bara är, som man säger. Och det kan vara skönt att ha såna perioder där man bara kan få vara!
Tillsammans, och inget särskilt händer runt omkring...

Nu ska jag ta min tredje kopp, och ladda inför kvällen och natten på jobbet. Jag har faktiskt haft jobbabstinens sedan igår för jag brukar aldrig känna mig riktigt ledig från jobbet. Jag har jobbat som extraanställd alldeles för länge och då har jag "jobbat" 24-7 med att se till att jag fått jobb, om det så var 6 dagar i veckan eller 9 dagar i rad... Jodå, jag har haft flera såna perioder. Men nu den senare tiden när man fått fast anställning så har man liksom ett mer "rullande" schema och då "ingår" det liksom att få ledigt en eller flera dagar, och det har jag kanske inte riktigt kommit in i för jag glor på schemat iallafall varje dag och dubbelkollar att jag faktiskt SKA vara ledig och inte tänka på jobbet i minst 2 dagar! Hahah... nu skrattar jag inombords åt mig själv när jag ser hur jag tänker...

Dåså! Ser iallafall fram emot en stängningshelg för jag är laddad till tusen!!
<3

Så mycket bättre


UT-MED-ALLT-BARA-INLÄGG

Just nu vet jag egentligen inte vad jag ska skriva. Ibland får jag bara en stirrande blick in i skärmen eller på kaffekoppen bredvid och har faktiskt inte ens kommit på en rubrik. I skrivandets stund så skriver jag med en tom titel... kommer nog på nåt senare...

Igår kväll var det jobbigt. Förklarade återigen för F om det jag försökt förklara minst 3 gånger innan. Allt blir bra en stund, men sen kommer man tillbaka till upprepande situationer. Jag blir galen! Jag förklarar och förklarar och vi kommer överrens om att köra på en viss linje, men det försvinner direkt för att han kommer på/får för sig att det var visst nåt han skulle göra HELA HELGEN! Han påstår att det skulle ta många timmar på lördagen, men i verkliga livet så är han borta 7-22:30 PLUS att han kommer på att dom behöver söndagen också... Sen jobbar jag imorgon och allt är som vanligt igen, men inte fan har jag fått träffa min man nåt? Får väl se när man råkar vara lediga TILLSAMMANS för omväxlings skull och faktiskt kanske ta sig tid till att bara vara!

Man måste prioritera när man sitter i en skitbåt! Jobb är jobb och barnens scheman likaså, men SEN ALLT däremellan är INTE livsviktigt!

"Jo, men vi umgicks ju igår (fredagen)"

Ja, absolut... i ca 5 timmar framför tv:n med varsin öl... Jättebra exempel på att efter 5 timmar i soffan så blir ALLT bra igen och man kan köra på i livet som vanligt efter ett par timmar där... verkligen...

Så återigen fick jag damp och förklarade att ett förhållande i en riktigt jobbig situation kräver så mycket mer tid än några timmar en kväll... endel behöver flera veckor, och i dom mest jobbigaste situationerna kan det ta flera månader! Dock tror jag inte vi behöver det, utan det kan behövas ett antal veckor iallafall. Nu får det fan vara nog snart, för vi måste få lugn och ro med varandra!

Sen kan jag lika gärna spy skit över H som aldrig hör av sig och när hon väl gör det, i dom mest sällsynta fallen, så handlar allt om henne. Att hon ska flytta och behöver hjälp till exempel... att hon har problem och har det jobbigt ibland, men när man väl kollar på saken så är ALLT så förstorat och överdrivet att alla världsliga problem krymper i storlek jämfört med hennes. Och Gud nåde den som ifrågasätter hennes problem ännu närmre.. det slutar ju för fan med att hon inte har några problem alls!
Men när en annan öppnar sig för henne så lyssnar hon bara.. till svar får man endast; "jaa... vet inte vad jag ska säga... faktiskt..." och det är ju himla kul när man söker stöd... För svaret är precis detsamma oavsett händelse man berättar om. Skitkul. Sen slutar vi ringa eller bry oss och då sitter man som jag gör nu och kräks på alltihop!

Sen gick det jättebra med sluta-röka-projektet som höll i fyra dagar. Fyra dygn är dock oerhört bra med tanke på att jag INTE är gravid. Det är enda gången jag lyckats hålla upp länge - när jag varit gravid...

I och för sig sket det sig för jag behövde nikotinet från i torsdags, för det var ju begravning i fredags och jag hade ett humör som inte var utav denna värld! Dom sista 2 dagarna gick jag och var ilsken konstant både hemma och på jobbet. Mådde mycket bättre trots omständigheterna och jag kände mig resonlig. Så efter fredagen hade jag inga cig igen och kände inget behov av att köpa heller. Igår var jag utan och är det fortfarande... som sagt så är jag smått irriterad också, men jag försöker så länge det går... Inga stora förväntningar här inte.

Nej nu känner jag att jag inte kunnat vara mer personlig och privat än jag är just nu så det är bäst jag slutar skriva för stunden.

Just ja... en titel/rubrik var det ja...



Angående fredagen.


T O R S D A G


Senare samma kväll...


Skitdag


<3


Tisdag morgon.


Mycket tankar


NostalgiMix:2


NostalgiMix




Måndag

Har precis skjutsat Liam till skolan och har kommit hem till det som börjar att bli en jobbig "dag 2".
Det första jag märkte när jag gick upp var enormt svullna ögonlock. Jag har inte alls ont i ögonen eller ögonlocken, men dom är bara så svullna! Märkligt, för jag ser skapligt konstig ut!

Ytterligare I-landsproblem är ju att jag precis ätit mig proppmätt på frukosten, och försöker ta det lugnt idag eftersom det är min lediga dag, vad det nu betyder..


Hittade en gammal bild i arkivet på Alexander <3


Nytt & nytt

Idag vaknade jag och gick upp 06:15 och bara kände hur mycket nytt jag har fått lära mig på bara 6 dagar!
Första dagarna bestod av utbildning som var helt fantastisk, men det har tagit tid för hjärnan att varva ner och verkligen reflektera över all information.
Efter det, när man kommer hem, så består min första kväll av ett ytterligare möte där jag fick lyssna på information om starta-eget :) Kom hem runt 8 den kvällen och skapligt förstört i skallen.
Dagen efter det, igår, kommer nya "problem" upp som man ska hantera med en nypa salt och livet går vidare..:)

Snart ska jag bege mig till jobbet och köra 8-16, likadant imorgon! Först kaffet!

Morgonpigg!

Efter Stockholmsresan var jag helt slut, dvs onsdag kväll. Jag sov i ca 10 timmar, gick upp igår motvilligt och grejjade i 3 timmar innan jag gick och la mig igen med Alexander och sov i 2 timmar till!
Så efter att ha lagt sig runt 22-tiden igår sen också, så kan jag inte klaga på att jag är trött! För första gången på länge är jag morgonpigg! Kaffet är supergott också ;)

Idag är det dag 9 med mina nya prov-månadslinser, och det blir sakta bättre för varje dag. Ibland snurrar dom till men sen rättar det till sig =) Hoppas det går bra sista natten innan återbesöket, då jag ska ha sovit med dom den natten. Hon skulle då undersöka mina ögon dagen efter nämligen!

Nu blir det jobbet 11-19 och ikväll ska jag mysa med HELA familjen, för Liam kommer hem! <3

Ännu en lång paus i bloggen

Såg att jag senast skrev i januari och det har jag inte ett dugg nån ångest över eller dåligt samvete. Ibland är det bara så och jag blir bara glad och tycker det är roligt att återuppta bloggen då, och uppdatera med ett nytt inlägg.

Ja, hur ska man summera på enklaste sättet?
Mamma och Tommie gifte sig den 12e juli, Fegge och Jakob var i Tyskland förra månaden, och själv var jag i Stockholm och kom hem igår kväll. I 3 dagar var vi där och gick på utbildningen på Maxskolan, bodde på hotell och åt mat i princip hela tiden, eller fikade =)

Sedan mars började jag (igen) på Max, och sedan dess har jag jobbat jättemycket fram till början på juli, då den nya restaurangen öppnade i Mjölby. Där är jag numera och överlycklig över att ha fått behålla Zarah som min chef! Detta är kanon. Började med 20h/veckan, och så var det i 2 veckor... sen fick jag 30h/veckan istället och nu har jag alltså fokus på att vara trainee och allt vad det innebär. Känner mig oerhört motiverad och peppad att jobba igen =)
Ledig idag, men imorn jobbar jag och hela helgen!

Ska försöka att inte "glömma" bloggen nu på ett tag för jag har haft stunder då jag verkligen behövt skriva av mig där det inte känns som att nån kan döma mig eller lägga sig i på samma sätt.

Nu ska jag hjälpa Alexander med maten så han får sova middag en stund sen. Ikväll ska jag på ett starta-eget-företagsmöte klockan 17:00-19:00 med två tjejjer till, sen blir det hemmakväll =)

<3

RSS 2.0