Enkelhet på ett tvärplan

Imorgon sätter vi igång med det sista på vardagsrumsgolvet och efter denna helg ringer vi till vår mäklare för att meddela att vi nu ska sälja lägenheten. En process som vi hoppas ska bli riktigt bra!
För en gångs skull är det VI som är försäljarna och får följa budgivningen på ett annat sätt, så det ska bli riktigt kul och spännande. Snacka om fjärilar i magen!

Helgen som varit däremot, var allt annat än fjärilar i magen. Den var helt lugn och skön och vi hade jättekul tillsamman. Jag fick lära mig käka med pinnar på sushirestaurangen, lärde känna en ny vän när vi åt på Piazza Fiore och hon var hur gullig som helst. Sen har vi självklart gått omkring på stan där det stod ett par killar och tjejer lite varstans med skyltar "GRATIS KRAMAR"... hmmm .....

 

Ska snart tillbaka till dig Jocke!

Hur mår jag själv då? Jovars, ganska mycket just nu bara men jag mår definitivt bättre än för en vecka sen. Det kan gå lite upp och ner när jag inser att jag inte kan ta hand om andra hela tiden och tänka skallen ur mig totalt. Då sitter jag helt plötsligt en kväll på köksgolvet och bara stirrar och undrar vad det är som händer?!

Jag har försökt rensa så mycket jag kan genom att ha egentid och så har jag äntligen tagit tag i det viktigaste som jag brinner för - motion och träning i alla former! Har alltid kunnat göra det tidigare men jag har inte avsatt tid för det frivilligt, utan har gjort annat hela tiden. Nu är min träning minst lika viktig som mitt jobb eller att ha barnen hemma! Så är det - och den eller dom som INTE accepterar detta eller tycker att jag inte låter trovärdig kan dra åt H-vetet för jag kör helhjärtat, så det så! :-)

Även jag kan behöva känna stöd utav andra, för jag är ingen robot som man bara kan mata på skit och förlita sig på att jag ska ställa upp och klara allt och alla andra. Mig då? Fegge och barnen? Våra jobb och lägenheten? Våra vänner? .....



I'm already gone

HÖRS DÅ!

Kom ihåg klockan

Igår kväll fick jag Alexander att somna 19:52, ungefär en kvart innan hade jag gett honom en supp eftersom jag tydligt kunde se och höra att han hade ont någonstans - troligtvis tänder.

Han vaknar och vråltjuter konstant 20:50 och Fegge tröstar då jag var iväg på ett kortare ärende vid 21:02.

När jag kommer hem igen 21:25 så verkar det lugnt tills klockan blir 22:00 och jag försöker få honom att somna.

Jag ger upp soffan och tar med honom till vår säng 22:53 och testar där, men utan framgångar. Efter lite bråk och skrik i sömniga landet så somnar vi allihop 23:45.

Vi vaknar 01:16 av att han vrålskriker, troligtvis av smärta i munnen eller nåt, och vi båda blir jättelätt irriterade dels av tröttheten och dels mår man inte bra av att inte veta varför han har ont. Maktlösheten är hemsk.

Jag ringer 1177 omkring 01:28 och hon ber oss söka akut så att en kirurg får känna på hans mage och allmänt undersöka honom för eventuella smärtor. Under den här tiden går Fegge och vaggar honom typ allt han kan i famnen.

Jag lägger på luren vid 01:36 och mumlar något för mig själv och tar på strumporna. Fegge kommer precis in i sovrummet då och säger att Alexander har däckat i famnen. Mycket riktigt var han helt utslagen i sängen där han låg. Yes! Lyckats somna, tänkte jag. Vi gick och la oss - somnade någonstans 01:45-02:00.

 

Jag vaknar 06:18 av att han skriker som en stucken gris i sängen och jag tröstar medans Fegge precis håller på med vällingen. Han var redan uppe då han skulle till jobbet.
Matar lillskiten och rapar onom ordentligt, sen somnar han omkring 06:50 och jag ger upp tanken på en god natts sömn, utan sätter på kaffet och datorn, KOLLAR ticnet.se då min älskling Alecia Moore aka P!nk kommer till Ullevi den 23e juli OCH JAG KOMMER ATT DÖ. Nejdå, men jag är barnsligt nervös. Ska köpa bästa biljetterna, sen ska jag nörda utanför arenan i juli flera timmar innan så att man hamnar längst fram för pengarna - HA!






Stockholmshelgen närmar sig

Idag är det onsdag och på fredag händer det två stora saker. För det första släpps biljetterna till min P!nk klockan 9:00 på morgonen, och så ska jag och Fegge packa inför trippen till El Stockholmo och vi åker lördag morgon. Ska ju umgås med Jocke lite och så ska vi hämta Mami på söndagskvällen på Arlanda. Det ska bli härligt att få krama om henne (och Tommie också förstås).



Igår var det en intensiv kväll med syrran då vi äntligen fick med oss en massa specialister (och andra jobbiga namn) till läkare som gjorde grundliga undersökningar, ställde noggranna frågeställningar, lyssnade ordentligt och var förstående. Så efter en speciell ultraljudsundersökning (steg 1 i ordningen) kunde dom definitivt konstatera en svullnad i benet, men dom vet inte VAD det är. Lite konstigt, men så är det iallafall. Så läkaren sa att dom skulle starta en bred utredning på Hanna med prioritering - dvs att dom INTE släpper henne förrens dom vet vad det är.

Detta kommer att kunna ta tid, men det var ju som läkarna sa sist igår, att eftersom ingen vet vad det är så vet vi inte om det är ofarligt eller farligt och allvarligt! Därför anser dom detta som mycket viktigt och hon skickades hem för att sova ut inatt och så ska dom ringa in henne idag för att klämma in henne på en skiktröntgen. Efter det så får vi inte åka hem, utan ska sätta oss på akutmottagningen igen för att invänta svar och få träffa en duktig läkare. Så ser det ut på schemat idag.

Jag har även en bokad tid att träffa Ania idag klockan 15:00 och jag övervägde (efter igår kväll) om jag skulle avboka eller omboka vårt möte - men då beslutade jag att INTE göra något utav det eftersom jag verkligen har saknat henne och inte träffat henne på jättelänge, så det är klart att jag måste sätta prioritering på Ania också! Jag inväntar tiden idag och hoppas att det INTE krockar med tiderna. Jag borde kunna träffa henne i eftermiddag OCH stötta Hanna på sjukhuset!

Jag måste få gratulera morsan här också på hennes 46-årsdag! Herregud så ung hon är egentligen. Jag blir ju ändå 25 år i maj! Vi pratade i telefonen alldeles nyss och hon har det alldeles underbart samtidigt som det gör ont att höra allt om Hanna så försöker hon se positivt på framgångarna nu och har det bra för det förtjänar hon och det sa jag till henne också! Vi kommer höras ikväll igen troligtvis.

Nu måste jag bara nämna min tillfälliga besatthet av hälsotidningar! Jag köpte tidningen iFORM och lusläste deras fantastiska artiklar om allt mellan himmel och jord. Bra träning, mental hälsa, goda recept och en massa tips om sömn, inköp, hur du undviker det ena och hur du får mer utav det andra etc. Jättebra tidning! Så jag sprang ut och köpte tidningen ToppHälsa och lusläste den likadant och sen har jag bara trampat och väntat på nya nummer hela tiden! Köper dom direkt och läser som en tok! Jag fullkomligt älskar hälsa och motion och ALLT där emellan! Nu kanske jag inte utövar eller testar allt och går på vartenda ord i tidningarna, men jag är så nyfiken på människan och hur vi fungerar psykiskt och fysiskt vid olika situationer och känslor och vad som händer när vi börjar röra oss på ett visst sätt och ALLT inom mat blah blah blah...

Jag är helt klart besatt. På sjukan igår, mellan väntetiderna, rotade jag helt galet igenom tidningshögen på bänken i Hannas rum - efter iFORM eller ToppHälsa. Hittade en utav dom och var så självupptagen att jag glömde varför jag var där! Sen tog den slut efter en timme och jag började rota igenom ultraljudskorridorerna efter nya tidningar och efter det, när jag inte kunde hitta fler, så var det på gränsen att jag ville in till dom andra människornas rum: - Hej! Ursäkta mig, jag vill bara ha en specifik tidning. Jag ska bara kolla lite här... tack så mycket, den tar jag! Kommer tillbaka med den senare...

 

Eller nåt...

 

 


SCOOP SCOOP SCOOP SCOOP

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

Min älskling Pink kommer tillbaka till Sverige, Scandinavium Göteborg i Juli och jag vet när biljetterna släpps i förväg nu WOOOHOOOO!!!

Ska sitta vid datorn direkt på morgonen och köpa biljetterna! Måste måste måste, det är liksom INGET att fundera över!








JAG SKA SE PINK - JAG SKA SE PINK - JAG SKA SE PINK - JAG SKA SE PINK


The Saviour

Själv tyckte jag att den låten var en utav de bästa med Anders Ekborg eller vad han nu heter. Linda Pritchard var inte så dum hon heller, men självklart kom ju varken den ena eller den andra med!

Har förhandsbokat King Size-sviten på Scandic Frimurarehotellet. Eller riddarborgen som Liam gärna säger =)
Hittills var dom bäst med utbud och priset jämfört med First Hotel som vi kollade i förra veckan. Nu har vi bara ett hotell kvar att kolla på och det blir gamla Hilton. Ifall dom kanske har ett ännu bättre alternativ till bröllopspaket?

En annan viktig sak som snurrar i huvudet konstant nu, förutom bröllopet, är att vi SKA FLYTTA!
Jodå, vi skulle ju inte flytta på ett tag förrens vi hittat ett radhus eller hus att bo i då vi ville ha lite större. Men nu kom det som en smäll från ovan att vi blev erbjudna att bo i SAMMA område, alltså en bostadsrätt här i Valla, fast den är större på alla sätt och har en stooor balkong OCH ett badkar i det stooora badrummet OCH en matplats i det stooora köket...

Grejjen är den att vi kommer slippa vissa kostnader på den pga ************** så vi kommer alltså bo i en större lägenhet, betala 4000 kronor mindre i månaden fast i samma område!!! Nu är man ju dum om man INTE tar den! Självklart är vi på gång och ska sälja vår lägenhet - gud så spännande! Jag kommer bryta ihop tror jag! :S Nejdå, det blir skitbra det hära!

 


En text som bara ska finnas




Här är en väldigt speciell låt som jag och Fegge lyssnade på mycket under sommaren 2006. Detta var den första och definitiva låten som jag tänkte på när jag funderade på en text som jag skulle vilja få med på bröllopet. En text/dikt eller liknande som jag inte vill att någon ska sjunga eller läsa upp vid nåt tillfälle - utan en helt underbar text som jag bara vill "ska finnas" omkring oss någonstans, men samtidigt synlig för alla. Så då tänkte jag OMEDELBART på den här låten som, enligt mig, är skriven av den bästa artisten och poeten. Lars Winnerbäck.


Jag har sett varenda vrå av Sveriges land
Jag har härjat runt i loger och på Grand
Jag har letat efter ro för min skakande hand
Efter dig, efter dig, efter dig

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart
För mig, för mig, för mig

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig, för dig för dig

Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
Med dig, med dig, med dig

Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig

Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan någonstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny
Med dig, med dig, med dig

MILLEY.BLOGG.SE FIRAR ETT ÅR!

Min kära blogg firar ett år denna månad, februari 2010, och det betyder otroligt mycket för mig! Det känns skitkul och jag är riktigt stolt!

Med detta ska jag fira genom att njuta av min älsklingstidning som damp ner i brevinkastet för en timme sen.



Jag ska även testa mina nya produkter från Oriflame som jag köpt hem. Det är sminkprodukter och hudvårdsprodukter. Fick mitt första paket i måndags som innehöll allt detta:



Swedish Spa Serum, Scrub och Ansiktsmask
Helt under bar känsla när man använder dessa tre. Rengör ansiktet först! Skrubba (mitten) och sen lägger du på ansiktsmasken (längst till höger) och sist tar du lite av serumet som gör ansiktet silky smooth. Detta gör du bara en gång i veckan! Synbart fräsch hy efter första gången!


Detta är helt fantastiskt! Provade Optimals Day Cream och Night Cream som man naturligtvis lägger på dagen och tillnatten efter att du rengjort ansiktet från smink etc.

Min hy är len, mjuk och redan nu efter fem dagars användning kan jag tydligt se skillnaden på mitt ansikte med jämnare hudton! Helt unikt att det faktiskt är sant som dessa produkter utlovat!
Så, jämnare hudton och len och fräsch hy PRONTO!


Självklart behövde jag rouge med en passande borste till, och så PÅ KÖPET fick jag brun-utan-sol spray. Fast jag vet inte om jag vågar testa den ifall man ser för jävlig ut och nåt blir fel med färgen. Kanske inte ens går bort då innan bröllopet?! Snacka om panik. Ska jag prova så ska jag göra det snart så det hinner gå bort och jag har tid att skrubba ett par veckor haha.

Just nu väntar jag på att posten ska lämna mitt ANDRA paket med fler produkter. Ja, vad gör man inte för att bli fin och fräsch tills man blir krönt till fru Bramby? Överdrivet mycket tydligen - men det skiter jag i för det förtjänar jag!


Eftermiddag


Leker med bilar och busar


Älsklingen ställer upp på en pose


Titta! Dregel på händerna

 


Traskar en runda i vardagsrummet


Vaddå knubbig?! Jag?? (vecken på ryggen och magen ljuger aldrig...)


Jamen vaddårå? Jag är ju söt!? Det är ju det som räknas!


En klockren bild som får det att se ut som om HAN tar bilden SJÄLV med kameran! Guld värd.


Hujeda mig

Har inte så mycket att säga såhär dags egentligen men ville ändå bara skriva av mig några rader.
Härligt att fått prata lite med dig Ania, det var ett tag sen nu och det är på tiden att vi träffas och umgås lite. Tommie ringde imorse och "upplyste" mig om att det var 38 grader i Thailand. Så nu ska jag inte svara på fler telefonsamtal från dom. Jobbet var svinkul! Mycket att göra men jag, Fredrik och Thillan sjöng gamla Ronny & Ragge-låtar och skrek Sean Banan-kommentarer hela kvällen så jag tjöt ett par gånger.

Nu ska jag borsta munnen och krama om min blivande man för att han är ... ja, han bara förtjänar det!

Puss på er!


Uppdaterar

Jomen visst har det gått bra trots vädret och jobb? Jag har rört mycket på mig, förutom i arbetet, med promenad och enkla övningar hemma. Inte varje dag, men det har blivit av 3-4 gånger på en vecka =)



Idag har jag

o pratat med Tobbe om de vill ställa upp som värdpar.
o fyllt i blankett för hindersprövning.

o fyllt i blankett för ändring av efternamn.
o ätit en supergod tacotallrik.
o gjort en enkel styrkeövning och busat runt med Alexander.

Hej på er.


Destination: Irland

Det är som spikat nu och vi är ordentligt överrens om vår bröllopsresa till Irland. Vi ville göra samma saker på många punkter och kom fram till att bästa miljön för dessa har Irland. Vi ville ha äventyr, sevärdheter, museum och historia samt underbar och vacker naturmiljö för långa promenader och sight-seeing-tours. Efter att ha rabblat upp endel ställen så kom vi på att Irland har en helt fantastisk natur, med fins promenadturer och även möjlighet till att få se alla deras whisky-destillerier och hur whisky tillverkas! Fegge älskar ju whisky just för den unika smaken och så gillar han när det finns lite historia bakom. Helst ska det vara jätterökigt och smaka gammal ekabåt låååånga vägar, samt att den ska vara riktigt gammal och ha tillverkats på det mest äldsta och unika ställe, hahaha.

Då kände vi att Irland är helt rätt! Jag är inte så förtjust i whisky alls men jag har absolut intresse för att besöka destillerier och höra historien kring just deras märke och så vidare.

Dublin













Viktiga döda kändisar!

Det finns kändisar som ingen kommer komma ihåg. Ändå kallas dom kändisar av nån anledning. Så har vi dom riktigt kända personerna som har en egen platta i Hollywood, sitt namn på en best-seller, återkommande i ett TV-program eller har en egen show och så bloggar man, uttrycker sig egoistiskt och väldigt provocerande eller agerar våldsamt. Media har ett stort intryck, verkligen. Jag tänkte göra en kortare lista på dom jag kan komma ihåg (såhär på stående fot) som jag aldrig kommer glömma, och just varför.

Adolf Hitler: skrev Mein Kampf, som jag inte har läst men kommer att göra. Jag tycker att han är en mycket viktig person att komma ihåg i vår historia. Det handlar om att komma ihåg Hitler och aldrig glömma det han gjorde, undervisa dom yngre i "andra världskrigets historia", för att förhindra att någonting sådant skulle kunna hända igen. Jag tror på: mer kunskap till alla ger bäst effekt för en chans till positiv förändring eller förhindra det negativa!

Michael Jackson:
jag menar, vem utav oss kommer INTE att berätta om denna fantastiska sångare, musiker, låtskrivare och dansare - KING OF POP-ikonen för våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn? Hans musik kommer ingen människa ifrån och jag behöver inte säga mer.

Johnny Cash:
Han gjorde många bra låtar, levde ett hektiskt, hårt och krävande liv och överlevde ända tills han blev riktigt gammal. Lyssna på hans låtar så förstår man hur han har levt och vilken härlig kille det var!

Påven John Paul II:
Inget insatt i religion, men jag vet att han var polack, gammal som gatan och likaså hans värderingar och tycke om regler hit och lagar dit. Nja, knappast kul kille egentligen men alla vet nog iallafall vem det var.

Anna Nicole Smith:
Stackars flicka. Levde samma liv som Marilyn Monroe, fast MM var mycket snyggare. Ingen som riktigt älskade henne men hon hade ett stort hjärta och var mycket generös och snäll egentligen. Lite förvirrad kanske men vem skulle inte bli det i den stora frustrerande kändisvärlden? En sak lärde vi oss av henne - pengar ÄR inte allt. Han måste se bra ut också!

Patrick Swayze: Fantastisk insats i Dirty Dancing och Ghost såklart! Filmerna är lika gamla som jag nästan men jag fullkomligt älskar dom, och det är inte för hans töntiga replik "Nobody puts Baby in the corner" från DD eller Demi Moores frisyr i Ghost. Nej, han är gammal-söt och enastående dansare. Såg en dokumentär om hans liv för en vecka sen och hans liv har varit ett utav det tuffaste! Se den filmen säger jag bara.

Tänkte passa på att nämna några kändisars namn - Stage names and Real names:

Muhammad Ali - Cassius Marcellus Clay, Jr.
Woody Allen - Allen Konigsberg
Brigitte Bardot - Camille Javal
David Bowie - David Robert Jones
Mel Brooks - Mel Kaminsky
Richard Burton - Richard Jenkins
Cher - Cherilyn Sarkisian
Alice Cooper - Vincent Damon Furnier
Tom Cruise - Thomas Mapother IV
Danny DeVito - Daniel Michaeli
Greta Garbo - Greta Gustafsson
Whoopie Goldberg - Caryn Johnson
Buddy Holly - Charles Hardin Holley
Elton John -  Reginald Dwight
Jerry Lewis -  Joseph Levitch
Madonna - Madonna Louise Ciccone
George Michael - Georgios Panayiotou
Marilyn Monroe - Norma Jean Baker
Demi Moore - Demetria Guynes
Ringo Starr - Richard Starkey
Sting - Gordon Sumner
Donna Summer - La Donna Gaines
Tina Turner - Annie Mae Bullock
Twiggy - Leslie Hornby
Andy Warhol - Andrew Warhola
Stevie Wonder - Steveland Morris Hardaway







RSS 2.0