Lördag & Söndag




"Jag Ska Bara Måla Dit Ett Ansikte"


Mysa Morot?


Nya Produkter


Clubevening


En Skön Storm


Fotoeftermiddag


Sista Chansen


Att Tänka På - Då Och Då


Godast På Altanen


Lyssna! Top 5


Godmorgon Alla Lyckliga



Grillat På Spett


LEGO

Igår var vi helt sålda på LEGO efter att jag köpt ett gigantiskt set med totalt 1018 bitar när man räknar ihop det noga! Så kul har jag inte haft med LEGO sen jag var i omkring tio-års åldern. Det här går ju aldrig ur alltså! Åkte och kollade efter ett bra pris på "baslego" och fick bäst på Toy´s!
Så åkte vi hemåt för att testa skojfaktorn och då var väl klockan omkring sex på kvällen - och efter att barnet somnat 20.30 satt jag själv helt fast till 23.00! Hade lovat Liutt att bygga en exakt kopia av alla saker som fanns på framsidan av LEGOlådans bild. Det tog ett litet tag men jag fixade precis allt!


Här testar vi lite först och gör ankor och hus... hahaha, helikopterbil också!


LEGOgubbe, huset, blommor, ett får och traktor...


Traktorn igen, garaget, ankorna, träd och en kossa...


Kossan och hästen bakom staketet och lite mer träd...


Bilen, flygplanet och mer blommor...

Det var allt som fanns med på bild och som Liam har kvar på vardagsrumsgolvet faktiskt! Han tyckte det var underbart skojigt - och vi med, hihihi!
Inatt har jag sovit lite bättre men har såna fruktansvärda ryggsmärtor när jag vaknar så jag nästan gråter - fast det ska vi ju undvika ;D Men det tar ett tag för mig att komma upp och i ordning på morgon kan jag lova!
Idag tror jag nog att vi ska ta en sväng till Stångebrofältet och senare i eftermiddag/kväll ska vi handla på Maxi. F får följa med och bära och Liam får hjälpa till att fylla kassarna, hahaha...


Snyggo

Älskar mina pojkar över allt annat - jag vore inte mycket utan er! PUSS


Supertrött!

Är helt utmattad efter natten som varit. Sen igår kväll har man haft "mensvärk" som INTE varit snälla, och jag har bara försökt att sova bort det men inte riktigt lyckats. Vaknade hela tiden med svullnad i hela kroppen av värmeslag. Vill inte ha fönstret riktigt så öppet som jag skulle vilja ha den då Liamälsklingen kommer och lägger sig hos mig vissa kvällar. Så det är fruktansvärt varmt och äckligt tycker jag på nätterna. Men det känns i magen att det verkar vara på gång iallafall så vi får se vilken dag nu bara... Fredag skulle bli bra skrattade vår barnmorska - för då jobbar hon på förlossningen och då skulle vi vara där tyckte hon =) Hon börjar halv två på dagen nu på fredag så vi kan boka in det nu hahaha!
Jag vill verkligen bara sova nu!

Regn-sol-mulet-sol-regn

Så håller det på tycker jag =) Men visst är han bara fööör snygg???


Älskling håller koll på Tobbes uppkörning - detta var den 4 maj.



Tobbe på sin mest nervösa dag i sitt liv - uppkörningen!
Men det gick bra till slut och han fick ju kortet kan jag tala om =)

Igår var det lek för hela slanten och Liutt-plutt skulle definitivt ut och kladda ner sig i regnet. Det var inga problem, så jag drog fram alla regnkläder och sen gick vi ut och jag följde bara efter honom. Han bestämde vart vi skulle gå, och eftersom jag inte är så snabb numera så gick jag lugnt och fint och lunkade strax bakom. Han hoppade verkligen i varenda vattenpöl och geggamoja han fick syn på och OJ så skojjigt det var!






Såhär ser man ut när man fotar sig själv och plussar på attityd!
(Vaddå lik sin pappa???)


Här har vi en nyvaken mamma som blir fotograferad av sin son.



Nu blir det nog att se till så Liam slår av TV-spelet för idag, han har spelat tillräckligt nu - så får vi ta och gå ut en sväng istället innan lunchen också så blir det lagom!


Kalasa för Åsa!

Ska strax på kalas och fira Åsa - fast hemma hos Tobbe. Liutt är superlycklig över sitt val av grattis-kort, eller vad man ska kalla det. Vi kollade runt på olika kort inne på gallerix och han kollade efter kort med hjärtan och sånt på... sen hittade han ett jättefint och han undrade vad det stod på kortet. Jag läste upp "tycker om dig!" som det stod, och då tog han det och gick till kassan direkt i princip, haha.
Jag tror någon är förtjust i någon!

Jag och A shoppade en babybok (sån där bok man bara måste ha och fylla i alla-allra-första-händelser-och-annat-som-kan-vara-jobbigt-att-läsa...) Det blev "Tummen och jag" efter noga övervägande och mycket om och men. Alla andra böckerna är antingen jättedyra (399 spänn!!) eller för tråkiga! Sen fanns det mindre såna böcker som var rimliga i pris, men då var dom supertjocka och så ska man skriva i en massa tråkigt bara - istället för roligt, och så fanns det knappt någon skrivyta på överhuvudtaget på grund av storleken... puh! Nej, min bok är bäst helt enkelt!



Ikväll blir det jordgubbar och film - imorgon blir det frukost, lek, lunch, lekpark, mellanmål, annat man kan hitta på... promenad kanske?

10 dagar kvar!


Min dag - min lugna dag

Det blev precis som jag ville ha den. Lugn men ändå med sällskap på eftermiddagsfika när alla slutat jobba hehe. Det blev lite kaffe och kaka och massa prat om allt mellan himmel och jord. Fick den bästaste presenten av allihopa =) och älskling kom med tio röda rosor tillsammans med det jag PRECIS har önskat mig!
Middagen blev helt underbar - älskling och jag pallrade oss bort till ett bra matställe där dom hade supergod plankstek med lamm (som F åt) och själv tog jag grillad fläskfilé med grillade grönsaker till, bearnaise (istället för rödvinsskyn för det är jag inte alls förtjust i) och potatisgratäng till det. Supergott och mätta blev vi kan jag lova! Vi satt och småpratade i 45 minuter efter att tallrikarna var tomma för att det verkligen skulle lägga sig fint i magen.
Kan inte somna just nu - jag sitter och skriver i sängen, efter att ha försökt sova i ca 40 minuter. F somnade direkt när vi hade sagt godnatt men jag kan bara inte somna just nu. Jag har verkligen så mycket i huvudet att tänka på. Det är framförallt att denna dag är förbi och att det nu kan komma en bebis precis när som helst! Det är till och med så att morsan har ringt och beklagat sig över att jag har svarat... "jamen då betyder det ju att du fortfarande är hemma och inte på BB ännu" skojjar hon.
Och imorgon (idag) kommer min minsta, än så länge, gulleponken. Mitt allt... ja ni fattar. Min Liutt! =)
På lördag ska jag hämta hit mamma så hon kan sjunga en trudelutt för mig med haha.
Nu blir det verkligen till att försöka somna - igen!
Kan passa på att gratulera Åsa som fyller 22 år idag (15/5) GRATTIS KÄRA SVÄGERSKA!

Vad är det för dag idag?

Nej, det är ingen vanlig dag för det är millas födelsedag - hurra hurra hurra!
 

Har fått ett grattis klockan sex imorse av älsklingen innan han for till jobbet och det var ju gulligt =) När jag kollade mobilen hade jag fått ett grattis-sms av A också (tack förresten, så jättemycket för den fina presenten) och nu sitter jag och slösurfar - fortfarande tjock - och kollar på middagstipset på TV4 samt nyheterna. Sådär, nu har jag officiellt gjort till mig mycket äldre än vad jag kanske är hahaha.
F försökte fixa det sista med golvet igår kväll (hörnen vid elementet) men det gick helt fel! Han tänkte så det knakade och mätte och räknade och tänkte igen, men det blev bara fel, fel och åter fel igen. Han blev smått vansinnig att inte ens jag vågade titta åt hans håll eller säga nåt - så han gav upp allt. Besviken så in i den blev han! Det löser sig en annan dag antar jag...
Ikväll blir det endast svärföräldrarna som kommer på fika, kanske svågern också, och det känns lagom för jag har lite struligt med ryggen sen igår kväll (inte helt oväntat, just när man som minst behöver det) så en massa folk skulle bara sätta press på mig mer! Känns som att jag hellre sätter fokus och sparar energi på slutspurten nu när man i princip kan räkna dagarna kvar tills bebis kommer!
Fy vilken dålig musik det är på TV - ha en fin dag för det ska jag ha!

HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA


Lunchdags

Ska äta lunch med A idag! Ska bli jättekul att träffas! Kanske blir sista gången vi ses också innan vi har blivit en till i familjen, hihi. Bara 15 dagar kvar om man ska följa schemat ;D Det är så olidligt spännande så jag tror jag ska spricka av bara tanken att vi snart ska bli fyra här hemma! Vi blir föräldrar igen och Liam ska bli storebrorsan nummer ett! Jag är helt i extas! Skönt då att jag ska hemifrån ett tag nu så lugnar jag ner mig :) hahaha.
Nehepp, nu ska jag läsa posten och sen ska jag hoppa in i bilen - PUSS

Ny vecka!

Och en ny måndag igen. Härligt med svalkande väder. Lite kallare idag ute än vad det varit i helgen - och då tycker jag ändå att det var ganska svalt. Nej jag är glad för kyla just nu. Är så skönt att promenera i flip-flops när det blåser till under fötterna! Äter frukost just nu och dricker Alpro-soya för fullt. Mums!
Just nu är jag ganska desperat efter tidsfördriv. Jag kan inte sova bort ett par timmar extra om dagarna eftersom jag vaknar mellan 7-8 varje dag och kan inte somna om! Jag blir galen! Å andra sidan har det ju sina fördelar framöver - men just nu behöver jag ju inte vara uppe omkring åtta på morgon när jag ändå bara sitter hemma och är rastlös till 200!
I helgen var jag lagom uttråkad också, tex. då när F var borta i lördags. Igår däremot åkte vi till Himmelstalundloppisen - i ren desperation efter att ha något omväxlande att göra. Vi lyckades kan jag ju säga. =)
Fyndade en kulram från 1200-talet... nejdå, den var säkert från 80-90-talet iallafall. Hade en sådan kulram själv när jag var barn och hade enormt stor nytta av den när jag lärde mig räkna. Nu när älsklingsliutt kan räkna så fint så tänkte jag att han också skulle få tillgång till en rolig kulram att räkna med - eller leka med. Finns ju inte i leksaksaffärerna!

Denna vecka blir det mycket spännande! Väntar på ett paket från Lundmyr (till bebis) och ett paket från Homeenter (mina filmer) - som blir ytterligare ett tidsfördriv för mig! Sen fyller jag härliga 24 år på torsdag och då blir det lugnt men förhoppningsvis ska jag orka med att bjuda på fika åtminstone. Kanske att mamma vill ha kaffe på lördag då...

Hemlighet

Jag vet en hemlighet. Oj, så skojsigt det blev med en hemlighet - som jag bara måste nämna men KAN INTE berätta. Iallafall inte nu! Jag kan berätta en annan dag framöver, men inte NU! Spännande, spännande...
Fullt ös var det iallafall idag, och skojsigt har vi haft. F har somnat i sängen nu och jag sitter bredvid med datorn i knät och stjäl lite värme från hans rygg. Mysigt...
Efter den där pizzan kan man behöva sova middag tyckte älskling, och så blev det. Själv låg jag ett tag men kunde inte somna alls då magen började arbeta så fort vi hade lagt oss. Inget illa för den delen men det var så typiskt bara att man behövde sova en stund och så började det just då. Man kanske ska ta och spela lite spel, eller läsa senaste nytt på minbebis.com? Älskling får sova en stund till, jag trivs bra här hihihi.
Snart är du hemma Liutt-plutt! Saknar dig mitt allt!

Tror mina blommor är döda

Jo, jag tror det iallafall. Dom har börjat skifta färg till grönt, istället för den fina rosa färgen som dom hade alldeles nyligen. Vet inte hur dom mår egentligen...
Regn och åter regn har vi just nu och jag var nästan säker på dunderåska - F också, då han hade sån fruktansvärd huvudvärk när han kom hem från jobbet. Tyckte att det blixtrade till någonstans här ute, men inte riktigt säker... Nu verkar det bli klarare iallafall - fast det regnar fortfarande...


Då var man ensam igen =) F har åkt till sin arbetskollega för att grilla lite, tillsammans med resten av jobbarkompisarna. Det blev ett gäng och det låter trevligt med grillning och lite god dricka, men som tur är ska inte F dricka mer än en folköl till maten som skulle bli omkring sju ikväll. Sen åker han hemåt framåt natten så det ska vara lugnt IFALL jag behöver honom. Man vet ju aldrig med tanke på hur det har kört i magen på mig sista dagarna. Men jag klagar inte - inte alls så jag menar, det är bara det att det känns liiiite jobbigt om det ska vara såhär i 2-3 veckor till minst. Då kan han lika gärna titta ut snart istället ;) Men som sagt, man ska ju inte klaga då det finns dom som har det mycket jobbigare och sämre. Vissa får inte ens chansen att uppleva alla dessa "graviditetsåkommor" överhuvudtaget. Man ska skatta sig lycklig i slutändan ;D
Nu blir det mellanmål, kanske lite surfande på minbebis.com, spela dataspel, läsa e-bok eller kolla på film. NÅT måste jag göra när jag är ensam och låtsas att jag tycker om det...
Om en vecka älskling kommer du hem till oss! =)
PUSS

37+0

Går in i vecka 38 nu, och det känns konstigt. Att den långa väntetiden snart är över =) Jag kommer så väl ihåg hur det kändes som en evighet innan man skulle komma dit man är idag, och så har man knappt hängt med själv dom senaste 20 veckorna känns det som. För jag minns jätteväl när vi hade gått halvvägs in i graviditeten och gick in i omkring vecka tjugo och tänkte att det var minst lika lång tid kvar så man behövde liksom inte stressa med något och man kunde bara ta det lugnt...
Idag fick jag träffa en ny barnmorska som skulle "kontrollera" oss (mig och bebis) då vår ordinarie var på kurs denna vecka - och hon var väldigt snäll, lyhörd och riktigt noggrann! Det blev urinprov (ingen äggvita), blodprov (ingen järnbrist), lyssna på bebisens hjärtljud (ca 146), kolla blodtrycket (lite lågt), hur ligger bebisen? Jo, han ligger rätt och riktigt med huvudet nedåt - och han hade till och med fixerat sig nu! Han sitter benhårt fast, och långt ner skrattade barnmorskan...
Men för säkerhets skull rullade hon in apparaten för ultraljud, så jag fick se bebis idag! =D Och mycket riktigt såg jag huvudet, hur han snurrade och skruvade lite på sig, men låg där... jättespännande!
Åkte hemåt, med ett enormt leende och kände mig superhungrig så jag åkte hem och åt pasta carbonara och firade för mig själv genom att äta en enorm bit "mangobomb" och läsa aftonbladet i lugn och ro.
F ringde mitt i läsandet (gööör inget!) så det blev ett långt och roligt samtal med älskling också - saknar honom JÄMT när han är borta och jobbar. Men det är en skön känsla också - att sakna någon så man känner sig larvig inombords, och sen blir man alldeles krampaktigt kramig när han kommer hem. Som en nallebjörn man glömde någonstans och fått tillbaka vid dörren! Hahaha...
För ett tag sen deltog jag i en tävling som fanns på minbebis.com i hopp om att vinna! Priset var inte mindre än prylar eller kläder från Lundmyr of Sweden! Jag ääälskar deras kollektion "classic" (finns "tattoo" och "star" också men de är inte lika häftiga tycker jag) men dock är dom lite för dyra för plånboken... Det visade sig att jag var en av dom tio lyckliga vinnarna och fick plocka ut kläder/prylar från Lundmyr of Sweden's hemsida värt 500:-! TUR bara att jag inte shoppat dessa tidigare för det var inte långt ifrån... Detta har jag plockat ut;

Svart sovpåse, med tryck "Handle with care - FRAGILE - thank you"
Vit body, med tryck "Pytteliten" (alltså inte som på bilden)
Vita byxor, ursköna!

Sen har jag självklart kombinerat så dessa plagg matchar med nappar och sockar som finns till, men dom har jag köpt på Babyproffsen (hade bara råd med ett par strumpor och ett kit nappar då, hahaha)

Fast med texten "Pytteliten"


2-pack såna här...

Så nu är Alexander SMÅTT bortskämd redan. Blir inget förrens moppen på hans femtonårsdag! Skämt åsido... Jag kom på nu att jag inte bloggat upp någon bild på nya bilbarnstolen till bebis heller! En jättefin Akta Graco som vi också köpte på Babyproffsen. Fick den billigare då det var den sista på lagret.
Hittade denna bild på akta.com - och i samma färg, brunt och rött. Jättefräsch!

Akta Graco Logico 0-9 månader

På tal om bilbarnstolar så är det dags att införskaffa en ny åt Liutt också =) Det vet han redan om då han var med oss sist och kollade ut vad som fanns. Vi hittade en stol, men det är tänkt att vi ska köpa den om 2-3 veckor då ekonomin godkänner köpet också hihihi... Min lilla ska bli stor - svårt att förstå att han fyller fem i sommar! Det går bara inte in i skallen på mig. Han kommer alltid vara min lilla grabb. Min lilla korv, som jag kallade honom från första dagen på BB då... för fem år sen. Och så ska man snart få ett litet kolasnöre till, hahaha... underbart!

Enormt mycket kärlek till mina pojkar - och självklart resten av familjen också =)
PUSS


Det roliga avtog...

Efter gårdagens händelser, med sammandragningar och (för)värkar blev man riktigt utmattad och vi somnade tätt tillsammans omkring halv ett inatt. Jag vaknade varje halvtimme ungefär, fram tills klockan tre inatt, då gick jag till soffan och la mig då jag hade så ont i höfterna och ryggen. Sov tills jag hörde älsklingen gå upp och göra sig i ordning till jobbet. Vi pratade lite, fick en mysig kram, och sen somnade jag om igen - trött som bara den.
Magen har lugnat sig när det kommer till sammandragningar och så, men den känns aktiv och spänd, och det vet jag inte om det beror på gårdagens pärs eller om det fortfarande är något på G? Hursom haver så är jag inte alldeles för inställd på en bebis nu (!) men vad ska man tro när kroppen beter sig såhär redan?

Ska till Sviestad nu, förbereder fika - kaffe och MINA kanelbullar!

Trött

så trött så trött, och så har man haft regelbundna sammandragningar sen... ja, ett par timmar nu iallafall. Tycker inte själv att dom gör så ont - men det jobbas effektivt i magen och det känns lite konstigt då det egentligen ska vara tre veckor kvar. Men jag antar att det bara kan vara intensiv träning.. intensivt isåfall... jo men trött har jag hunnit bli nu.
Ska vila lite till, hörs snart igen!

EVIL MOOD


Det blir ingen jävla rubrik idag

Första maj. Skitförbannad, och ont gör det! Ja, i hjärtat alltså, inte magen ;)
Gårdagen är knappt så jag vill nämna den. På gränsfallet att vilja skjuta alla som hade "en jätterolig/trevlig kväll" igår.
Min blev helt jävla förstörd! Nu vill jag bara få hem Liam.
Visst är det så, har jag förstått, att man själv väljer vilka slags människor man vill ha i sin omgivning? Detta för att det ska gynna dig något positivt. Alltså, omge dig med goda vänner så bringar det glädje - alltid, i längden?
Det finns människor omkring mig som inte är som dom ska. Detta har jag upptäckt med tiden trots envisa försök till förändring och till och med förståelse. Men man kan ju inte lära gamla hundar att sitta, och nu skiter jag i dom!
På riktigt! Jag skiter i dom som skiter i mig! Detta mina damer och herrar, kallas för ömsesidig respekt och inget annat. Har min F att tacka för allt stöd under gårdagen. Han är en otrolig människa och har mitt största förtroende och kärlek för evigt! Tack vare att han är den han är, så förtjänar han mer än evig kärlek! Så mycket älskar jag mina grabbar!

Så dra åt helvete ni småfolk som på riktigt tror att ni förtjänar uppmärksamhet från er omgivning. Jag har då aldrig varit med om dess like - och med tanke på mitt grova uttryck så är jag, minst sagt, förbannad på er. Här kämpar man med egen familj som är det bästa jag (vi) någonsin har byggt upp, och så vänder man sig om och kollar runt omkring sig - då kastar folket skit på dig i ansiktet! Det är precis så jag känner, därav uttrycket!

Men det är väl trevligt med första maj...?

RSS 2.0