Sega Maränger

2009-09-04 @ 22:42:12
2009-09-04 @ 22:42:12

Ja, ni ser ju vad klockan är nu när jag gör detta inlägg i bloggen kära läsare. Fick världens bästa idé tror jag, som man bara kan få såhär dags. Blev alldeles nyss klart i ugnen - mina sega maränger! Receptet följer nedan.

Sätt på varmluftsugnen på 130 grader. Om du gräddar i en vanlig ugn så kan du bara öka på med 20-25 grader. Blanda 7 äggvitor tillsammans med 5.25 dl strösocker i en rostfri bunke. Värm upp marängsmeten genom att hålla bunken i ett vattenbad och vispa hela tiden! Det ska bli 60-65 grader varmt och det kan du kontrollera genom att använda en vanlig stektermometer. Sen ska du ta elvispen, fast det är enklast med en assistent, och vispa hela tiden tills det har svalnat. Stanna inte vispen under tiden för då är risken stor att marängsmeten sjunker! När det har svalnat och blivit riktigt tjockt, ska du smälta 100 g mörk blockchoklad och hälla i - blanda bara jättelite. Det räcker nästan med 2-3 rejäla vändningar i marängsmeten. Sedan ska du med hjälp av två skedar klicka ut ca 9 st stora maränger på en plåt som är täckt av bakplåtspapper. Nu är det bara att grädda dom i 45-55 minuter! Marängerna ska vara lite sega i mitten. LYCKA TILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters
RSS 2.0